Derfor vil Google til Århus

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. april 2007.


Hvorfor valgte Google lige Århus, når verden flyder over med universiteter, der udklækker dataloger
på samlebånd?

En vigtig brik for at forstå, hvorfor Google af alle steder i hele verden vælger Århus som nyt forsknings- og udviklingscenter, finder vi i fortiden.
Ifølge Ole Lehrmann Madsen, professor i datalogi på Aarhus Universitet og direktør for it-værket Alexandra Instituttet, skal vi finde en solid bid af årsagen på , hvorfor det det nye center er placeret her.
Fortid i USA
Han peger på, at chefen for det nye center, Lars Bak, har en fortid i USA, hvor han har arbejdet særdeles tæt sammen med schweizeren Urs Hölzle, der sidder med i toppen af Googles organisation som senior vice president. Urs Hölzle og Lars Bak har arbejdet sammen i Animorphic Systems, der senere blev overtaget af Sun Microsystems.
"Jeg ved, at Urs længe har jagtet Lars for at få ham med i Google," siger Ole Lehrmann Madsen. Netop disse personlige relationer er en stor del af forklaringen, mener han.
"Den slags folk er store virksomheder villige til at bygge hele afdelinger op omkring," siger Ole Lehrmann Madsen.
Og så er danske dataloger kendt for at have en høj kvalitet generelt - både dem, der udklækkes i Århus og andre steder, pointerer han.

OriginalModTime: 26-04-2007 13:56:43




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere