Nyt Skype-tilbud til virksomheder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. marts 2007.


Skype skal være mere end gratis telefoni over nettet. Skype skal levere flere platforme til kommunikation over nettet. Det nyeste skud er et system, hvor Skypes brugere deler viden om de firmaer, de er kunder hos.
I dag står Skype i det dilemma, at jo større succesen bliver, jo færre penge risikerer selskabet at tjene.
Øh, kunne du lige løbe den igennem en gang til?
Jo, ifølge chefen for Skypes udviklingsafdeling Sten Tamkivi, tjener Skype en god del af sine penge på, at kunderne køber taletid, Skypeout, når de ringer til mennesker, der ikke har Skype. Men jo flere der bruger Skype, jo mindre er behovet for at købe adgang til Skypeout. Så kan kunderne jo bare tale gratis i telefon med hinanden over Skype.
"Så vi skal virkelig anstrenge os for at finde de ekstra services, som kunderne gerne vil betale for. Vi laver forskellige ting som annoncemodeller og synergier sammen med eBay og PayPal," siger Sten Tamkivi. Han pointerer det vigtige i ikke at smække reklamerne op i hovedet på brugerne:
"Det vil de hade."
Bred vision
På spørgsmålet om, hvor meget mere det er muligt at proppe ind i et telefonprogram, svarer han, at det er for snævert at se Skype som blot telefoni.
"Du skal ikke tænke på Skype som et telefonprogram. Vores vision er meget bredere. Vi ser os selv som nogen, der gør "konversation" mulig i en bredere forstand. Telefoni er kun en del af det," siger Sten Tamkivi.
Han peger på, at Skype i dag er langt bredere ved for eksempel at tilbyde brugerne at sende sms fra Skype til mobiltelefoner. Et andet tilbud er SkypeCast som er online-diskussionsfora. Og som et af de sidste tilbud er det nye SkypeFind, hvor brugerne kan dele viden om for eksempel restauranter eller andre virksomheder, som de er kunder hos.
pb

OriginalModTime: 12-03-2007 12:11:13




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere