World Economic Forum mødes i Second Life

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. januar 2007.


En lang række af deltagerne i det årlige World Economic Forum, topmødet for verdenseliten i den schweiziske by Davos, er rykket ind i Second Life.

Lige nu i disse dage kan vi alle få lov at kigge med på det årlige World Economic Forum, det eksklusive topmøde for musikere, erhvervsspidser, regeringsledere og andre af denne verdens elite.
Alt, hvad du behøver, er at træde ind i den virtuelle verden, Second Life, og her kan du for eksempel overvære interviews med musikeren Peter Gabriel i skikkelse af hans avatar.
Og han er langt fra den eneste fra Davos, der bringer Davos-topmødet ud i den virtuelle verden. Grundlæggeren af World Economic Forum, Klaus Schwab, har også en avatar for at træde op i et Second Life-forum under topmødet, der foregår fra den 24. til 28. januar.
I det hele taget har topmødet taget visionen om den tredimensionelle virtuelle verden til sig.
I går blev Peter Gabriel og erhvervsmanden Stelios Haji-Ioannou, grundlægger af blandt andet Easyjet, interviewet af Adam Reuter fra Reuters.
Nyhedstjenesten har lige som Computerworld haft en virtuel redaktion inde i Second Life i de sidste måneder.
Disse interviews med deltagere i World Economic Forum foregår tæt ved den virtuelle Reuters-bygning i Second Life.
Men diskussionerne om mulighederne i den virtuelle verden er ikke forbeholdt Second Life. I onsdags diskuterede deltagerne i Davos under overskriften "Avatarens tidsalder" netop Second Life, der er udviklet og drevet af den amerikanske virksomhed Linden Lab.
Selskabets bestyrelsesformand Mitch Kapor deltager både i Davos og i Second Life, hvor han optræder i dag klokken 14.15 dansk tid. Og har du lyst til at se de tidligere interviews, kan du finde dem her:
secondlife.reuters.com

Det stærke fokus på Second Life har dog langt fra stjålet hele den teknologiske dagsorden på topmødet. En lang række initiativer med blogs, wikier og andre tjenester er taget i brug.
På fototjenesten Flikr har World Economic Forum lagt en lang række billede fra de enkelte sessioner under topmødet. (Se dem her: flickr.com/search/?q=wef)
Et af de emner, som ifølge erhvervsavisen Financial Times har været ivrigt diskuteret, er, hvordan de nye teknologiske muligheder er med til at ændre vores verden. Hvor de fleste af os kun var modtagere af budskaber, er vi nu deltagere i Second Life, skribenter på vore egne blogs eller med i en wiki.

Billedtekst: Virtuelt studie I dette studie vil gæster i Second Life-udgaven af topmødet i Davos blive interviewet. Foto: flickr.com

OriginalModTime: 25-01-2007 14:49:21




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere