Test: 24 tommer skærm i slankt design

Glem alt om tykke skærme og besværlige fødder. I stedet kan du få en ultratynd monitor med egen fod. Og så gør det ikke spor, at Asus ms246 samtidig ser godt ud. Vi har testet skærmen.

Test: 24 tommer skærm i slankt design

Fra at levere bundkort og andre traditionelle hardwarekomponenter er taiwanske Asus stille og roligt ved at snige sig ind på markedet for design og funktionalitet.

Se bare den her netbook Asus Eee 1008, som er et meget langt skridt fra den blot 1½ år ældre Eee 701.

Det går med andre ord stærkt, og det er skærmen Asus ms246 et udtryk for.

For på trods af at der er tale om en computerskærm i standardstørrelsen 24,6 tommer med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, så er designet med til at løfte skærmen ud over det ordinære.

Først og fremmest fordi skærmen er tynd. Blot 1,9 centimeter i dybden fylder ms246 og er dermed næsten anorektisk.

Men også fordi designet er enkelt. Således er bagsiden holdt helt simpelt med en ring som fod. På trods af den lidt spinkle stand står M246 ganske udmærket, måske fordi selve skærmen er så let, at man næsten forventer, at der kommer en bæretaske med i pakken.

Rent ergonomisk ville vi foretrække at kunne hive skærmen lidt op fra bordet, men det må du nu selv klare med bøger eller lignende.

En anden oplagt placering for ms246 er på væggen, men her mangler skærmen desværre de VESA-tilpassede huller der gør det muligt, hvilket er en skam.

Det er også på bagsiden, at du finder tilslutningerne, som blot består af et HDMI-stik og VGA-stik. Til brug med grafikkort medfølger et DVI-til-HDMI kabel, men det er ret kort og lidt nærigt fra Asus' side.

Derudover kan du tilslutte høretelefoner og strøm på den minimalistiske bagside.

Skærmen i brug

I brug står skærmen godt. I vores test var farverne flotte, og tekster står skarpt.

Skærmen har en tendens henimod et lidt koldt lys - men det kan indstilles i menuen alt efter smag og behag.

Rent kvalitetsmæssigt så matcher pris og skærm ganske godt. Det er ikke her, du skal lede for at finde de foto-ægte farver, men er du til surf, tekstbehandling og spil, er der ingen problemer.

Menuerne er dog et kapitel for sig. De betjenes via et touchpanel på fronten, der betyder, at kun powerknappen er synlig.

Touchpanelet er med til at give ms246 et flot finish men vi blev aldrig rigtig venner med det, for det virkede lidt tilfældigt, om vores fingre blev registret eller ej.

Heldigvis er menuen på skærme et af de steder, hvor vi bruger mindst tid, så for de fleste brugere vil det være et begrænset irritationsmoment.

Fjender af den frygtede blanke overflade på moderne skærme vil være begejstrede over, at ms246 er mat og derfor ikke kan bruges som spejl på årets solskinsdage.

Skærmens biddrag til den globale opvarming er også begrænset. Med fuldt blus på bruger Asus ms246 lige 28 watt ifølge vores strømmåler. Slukker du på fronten bruger skærmen blot 0,6 watt i standby - og cirka det samme i dvale når computeren er slukket.

Står skærmen således i standby i et helt år, er udgiften lidt over 10 kroner. Er skærmen tændt syv timer hver dag hele året og i standby de resterende 17 timer, er den årlige udgift 148 kroner ved en el-pris på 1,95 kroner. Du kan læse mere om, hvordan du beregner elforbruger hos Elsparefonden.

Er du parat til at lade ms246 pryde dit skrivebord, kommer du til at vente til december 2009, og prisen forventes at blive omkring 2.200 kroner. Inden da kan du du dog købe lillebroderen ms236, der er identisk, men en tomme mindre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere