Test: 24 tommer skærm i slankt design

Glem alt om tykke skærme og besværlige fødder. I stedet kan du få en ultratynd monitor med egen fod. Og så gør det ikke spor, at Asus ms246 samtidig ser godt ud. Vi har testet skærmen.

Test: 24 tommer skærm i slankt design

Fra at levere bundkort og andre traditionelle hardwarekomponenter er taiwanske Asus stille og roligt ved at snige sig ind på markedet for design og funktionalitet.

Se bare den her netbook Asus Eee 1008, som er et meget langt skridt fra den blot 1½ år ældre Eee 701.

Det går med andre ord stærkt, og det er skærmen Asus ms246 et udtryk for.

For på trods af at der er tale om en computerskærm i standardstørrelsen 24,6 tommer med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, så er designet med til at løfte skærmen ud over det ordinære.

Først og fremmest fordi skærmen er tynd. Blot 1,9 centimeter i dybden fylder ms246 og er dermed næsten anorektisk.

Men også fordi designet er enkelt. Således er bagsiden holdt helt simpelt med en ring som fod. På trods af den lidt spinkle stand står M246 ganske udmærket, måske fordi selve skærmen er så let, at man næsten forventer, at der kommer en bæretaske med i pakken.

Rent ergonomisk ville vi foretrække at kunne hive skærmen lidt op fra bordet, men det må du nu selv klare med bøger eller lignende.

En anden oplagt placering for ms246 er på væggen, men her mangler skærmen desværre de VESA-tilpassede huller der gør det muligt, hvilket er en skam.

Det er også på bagsiden, at du finder tilslutningerne, som blot består af et HDMI-stik og VGA-stik. Til brug med grafikkort medfølger et DVI-til-HDMI kabel, men det er ret kort og lidt nærigt fra Asus' side.

Derudover kan du tilslutte høretelefoner og strøm på den minimalistiske bagside.

Skærmen i brug

I brug står skærmen godt. I vores test var farverne flotte, og tekster står skarpt.

Skærmen har en tendens henimod et lidt koldt lys - men det kan indstilles i menuen alt efter smag og behag.

Rent kvalitetsmæssigt så matcher pris og skærm ganske godt. Det er ikke her, du skal lede for at finde de foto-ægte farver, men er du til surf, tekstbehandling og spil, er der ingen problemer.

Menuerne er dog et kapitel for sig. De betjenes via et touchpanel på fronten, der betyder, at kun powerknappen er synlig.

Touchpanelet er med til at give ms246 et flot finish men vi blev aldrig rigtig venner med det, for det virkede lidt tilfældigt, om vores fingre blev registret eller ej.

Heldigvis er menuen på skærme et af de steder, hvor vi bruger mindst tid, så for de fleste brugere vil det være et begrænset irritationsmoment.

Fjender af den frygtede blanke overflade på moderne skærme vil være begejstrede over, at ms246 er mat og derfor ikke kan bruges som spejl på årets solskinsdage.

Skærmens biddrag til den globale opvarming er også begrænset. Med fuldt blus på bruger Asus ms246 lige 28 watt ifølge vores strømmåler. Slukker du på fronten bruger skærmen blot 0,6 watt i standby - og cirka det samme i dvale når computeren er slukket.

Står skærmen således i standby i et helt år, er udgiften lidt over 10 kroner. Er skærmen tændt syv timer hver dag hele året og i standby de resterende 17 timer, er den årlige udgift 148 kroner ved en el-pris på 1,95 kroner. Du kan læse mere om, hvordan du beregner elforbruger hos Elsparefonden.

Er du parat til at lade ms246 pryde dit skrivebord, kommer du til at vente til december 2009, og prisen forventes at blive omkring 2.200 kroner. Inden da kan du du dog købe lillebroderen ms236, der er identisk, men en tomme mindre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere