Dræb bakterierne på dit tastatur

Tastaturer er møgbeskidte og indeholder flere bakterier end et toiletsæde. Derfor har vi testet et produkt, der lover at fjerne uhumskhederne fra keyboardet - se her om det virker.

Dræb bakterierne på dit tastatur

Det er ingen hemmelighed, at tastaturer er møgbeskidte.

Undersøgelser har ganggang vist, at vores fingre danser hen over taster, der indeholder over 50 gange så mange bakterier som et toiletsæde.

Så måske var det en god idé regelmæssigt at få fjernet støv, snavs, madrester og andre uhumskheder fra dit tastatur.

Du kan naturligvis give keyboardet tæsk med en våd karklud, men der findes også andre mere hygiejniske produkter, der lover at fjerne bakterierne med et snuptag.

Vi har tidligere set på den bizarre slimklat Cyber Clean, men denne gang har vi fået fingre i OneClean Keyboard Cleaner fra AM-denmark.com.

Det er en noget mere traditionel og elegant løsning og består af en lille flaske med bakteriedræbende væske og en holder med skumtænder, der kan bruges til at børste tasterne på keyboardet.

Frem med skumtænderne

Ideen er simpel, og du sprayer blot med flasken tre til fem gange, og bagefter sørger du for at gnubbe løs med skumtænderne.

De er udformet, så de kan rengøre de drilske sprækker mellem tasterne, og gør det rigtigt fornuftigt.

Det tog under et minut at rengøre et godt snavset tastatur fra Logitech - se billeder til højre - og vi følte os lidt mere veltilpas, da vi lod fingrene hamre løs i tasterne efterfølgende.

Ud over at se rent ud skulle væsken have dræbt bakterier, men da vi ikke har adgang til laboratorierne hos Statens Seruminstitut, har vi ikke kunne teste denne påstand. Når væsken sprayes ud, kommer der dog hurtigt en kraftig lugt af sprit, så vi er ikke i tvivl om, at der er barske ting i flasken.

Pænt design

Flasken med væske kan hives ind og ud af holderen med skumtænderne efter behov, og den kan også blot sidde i holderen, mens du sprayer.

Vi spottede OneClean Keyboard Cleaner på nettet til 160 kroner, og det er måske lige i overkanten. Selv om designet er så pænt, at du godt kan være bekendt at have den stående fremme på skrivebordet, så vil skumtænderne med tiden blive slidt og væsken brugt.

Umiddelbart vil vi vurdere, at de 30 milliliter væske er nok til cirka et halvt år, hvis du bruger OneClean Keyboard Cleaner en gang om ugen.

På den anden side er det måske ikke helt fjollet at bruge 160 kroner på at "vaccinere" sit tastatur, nu da der er risiko for at ramle ind i en dansk epidemi af svineinfluenza, som også går under navnet H1N1, her til efteråret.

Derfor kan OneClean Keyboard Cleaner være en fornuftig investering for familier og andre, der deler computer. Produktet er også en oplagt gaveidé til manden, der har alt - undtagen svineinfluenza.

Vi giver OneClean Keyboard Cleaner karakteren 4/6.

Du kan læse mere om produktet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere