Hosted ERP i hele Europa

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. januar 2006.


Vink-gruppen konsoliderer i 2006 ERP-løsninger i 14 europæisk lande til én Axapta-løsning hosted af TDC Hosting.
Bo Florin er Group IT Manager for Vink Holding. Han er en af de it-chefer, der kan skrive under på IDC Nordics forudsigelse om, at mere end en tredjedel af danske virksomheder vil skifte ERP-løsninger i løbet af de næste to år.
Selvom Bo Florin til dagligt har kontor på herregården Thomasminde i Trige ved Århus, så er Vink Holding reelt et hollandsk selskab og en del af den børsnoterede Kendrion-koncern. Vink-gruppen forarbejder og sælger plastvarer som rørsystemer, ventilationskomponenter og folier. Gruppen beskæftiger 900 mand, heraf 211 i Danmark.
Fra kontoret i Trige styrer Bo Florin selskabets it. Herfra skal han i løbet af det kommende år gennemføre projekt "Vink oneAxapta", der skal sikre, at hele Vink Gruppen ved årets udgang bruger ERP-løsningen Axapta fra Microsoft Business Solutions.
I 1999 gennemførte Vink en fejlslagen implementering af en ERP-løsning fra J.D. Edwards. Det førte til, at it i Vink Gruppen blev decentraliseret - en tilstand som Bo Florin har taget tilløb til at ændre på, siden han blev it-chef i 2001.
- I 2001 skiftede vi til Axpata i Norden. Og allerede dengang kiggede vi på hosting. Men det var for dyrt, siger Bo Florin.

Nu er situationen anderledes og "Vink oneAxapta" bliver gennemført i et samarbejde mellem TDC Hosting og Columbus IT Partner. Columbus leverer applikationen og de nødvendige tilpasninger mens TDC Hosting står for driftsplatformen.
- Når TDC Hosting overtager driften af it-systemet i hele koncernen, er det vigtigt at sørge for, at alle vores it-medarbejdere kommer godt i gang med andre opgaver. Typisk går de jo fra en dagligdag med "brandslukning" til en dagligdag med rådgivning om forretningsunderstøttelse, siger Bo Florin.
For dagligdagen i Vink Gruppen vil det nye ERP-system være mest synlig på logistikområdet. Her venter Bo Florin, at der kan hentes mange gevinster, uden at han dog vil sætte tal på.

Billedtekst:
opgave - Når TDC Hosting overtager driften af it-systemet i hele koncernen, er det vigtigt at sørge for, at alle vores it-medarbejdere kommer godt i gang med andre opgaver, siger Group IT Manager, Bo Florin fra Vink Holding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere