Konstant backup i kraftig fremmarch

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. november 2005.


Stadig færre virksomheder tør nøjes med den daglige backup, siger analysehuset IDC. Firmaerne kan finde hjælp hos en række nye leverandører, hvoraf flere også satser på private brugere.

Analysehuset IDC bebuder en dramatisk vækst i salget af software, som sikrer en konstant, fortløbende backup af lagringsenheder. Ifølge IDC ligger den årlige vækstprocent for, hvad der kaldes storage replication på godt 17 procent frem til 2009.
- Tidligere tog de fleste typisk backup en gang i døgnet, men risikoen for at tabe en dags forretning bliver mere og mere kritisk for forretningen. Restore af de data, der ligger på backuppen, kan i værste fald tage flere dage at få på plads,
siger senioranalytiker Carla Arend, der har ansvaret for storageområdet i Europa hos IDC.
Prognosen for salget af mere traditionel software til backup og arkivering er "kun" en vækst på godt otte procent årligt, tilføjer Carla Arend.

Verdens største virksomheder, og især finanskoncerner, har i mange år kørt med særdeles omkostningstung kontinuerlig backup for at minimere både risikoen for datatab og muliggøre næsten øjeblikkelig genetablering af driften på de store mainframes.
Det nye er, at behovet for, hvad der kaldes CDP (Continuous Data Protection) breder sig kraftigt, også hos virksomheder, der hviler tungt i Windows-verdenen.
I den såkaldte mainframeverden hører de største leverandører af den kontinuerlige backup til blandt sværvægterne. Det er EMC, IBM og Symantec, der har opkøbt Veritas.
Men uden for mainframeverdenen er der voldsom grøde i markedet.
- Blandt de unge leverandører ses for eksempel Storactive,
Xosoft, Revivio og Kasya, men vi forventer, at firmaer som disse bliver købt op af de store i løbet af de næste par år, siger Carla Arend.

Den fortløbende beskyttelse sker ikke kun på serverniveau, men også for de stationære og de bærbare pc'er.
- Slutbrugerne får mulighed for selv at gennemføre en recovery, når det er gået galt, og det betyder en del i de virksomheder, hvor man gerne vil have øget serviceniveauet uden at øge it-staben, siger Carla Arend.
Det myldrer også frem med løsninger målrettet det lille kontor og privatbrugeren.
Computerworlds søsterpublikation, den amerikanske udgave af PC World, har således berømmet Acronis, hvis produkt hedder True Image.
Softwaren tager "billeder" - images - af harddisken, og lægger dem eksternt - for eksempel på en USB-lagringsenhed. Går pc'en i sort, genindlæses det sidste øjebliksbillede, og det rummer operativsystem, applikationer, brugerens indstillinger og alle filer.
Acronis, der også har større løsninger, er dog endnu ikke repræsenteret i Danmark.

Der findes imidlertid også et lignende ærkedansk tilbud. Det kommer fra Vejle-firmaet Flenik, som for nylig præsenterede to produkter.
Fleniks produkter foretager kontinuerlig backup på en USB-lagringsenhed. Bliver der behov for en restore, genindlæses operativsystem, applikation, brugerinstillinger og data fra USB'en.
Løsningen D:Musbackup, der er rettet mod erhvervslivet, kører allerede i drift, og blandt kundernes ses Rambøll Olie og Gas. Til privatbrugeren hedder løsningen AMS. Flenik har innovationsmidler fra Videnskabsministeriet i ryggen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere