Fælles fodslag bag online-succes

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


dygtigste forhandler Engagerede medarbejdere giver den århusianske it-forhandler ComputerStore - der er bedst kendt for sin online-butik - så stor fremgang, at selskabet kan kalde sig Danmarks dygtigste it-forhandler.

Der er gang i hjulene hos it-forhandleren ComputerStore. Så meget, at det århusianske selskab topper listen over de dygtigste it-forhandlere.
- Vi forsøger at skabe fælles fodslag og få medarbejderne til at engagere og involvere sig mest muligt i virksomheden. Det er lykkedes, hvilket kan ses på både top- og bundlinjen, siger Lars Bräuner, administrerende direktør for ComputerStore.
I det seneste regnskabsår tjente selskabet 8,4 millioner kroner ud af en omsætning på 285 millioner kroner, hvilket Lars Bräuner betegner som tilfredsstillende. Det er samtidig et vigtigt skridt på vejen mod selskabets mål: At blive den foretrukne leverandør af it-udstyr til små og mellemstore virksomheder og offentlige institutioner i Danmark.
I ComputerStore er stake-holder-tankegangen fremherskende. Det betyder eksempelvis, at hvis en medarbejder tager et initiativ, der giver pote økonomisk, så høster vedkommende selv en gevinst.
- Hvis vi skal tjene penge, skal både medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere og ComputerStore profitere, når vi afslutter en handel. Computere og it-udstyr er ens over alt, men engagerede medarbejdere gør en enorm forskel, siger han.
For at motivere medarbejderne har it-forhandleren to gange udstedt medarbejderaktier. Derudover vanker der en bonus, hvis medarbejderen når salgs- og servicemål.
svær balancegang
Engagerede medarbejdere er dog ingen garanti for succes i it-salgskanalen, hvor konstant faldende hardwarepriser i de senere år har presset indtjeningen pr. enhed i bund.
- Det er en svær balancegang at finde det rette forhold mellem pris- og serviceniveau. Vi bruger meget tid på at finde ud af, hvor meget kunden er villig til at betale for de serviceydelser, vi leverer sammen med produktet, siger Lars Bräuner.
Han mener, at ComputerStore efterhånden mestrer den disciplin, så forventningerne til fremtiden er store. Årlige vækstrater på 30 procent skal kulminere med en årlig omsætning på over en milliard kroner i 2010.
For at nå det mål har ComputerStore også indset, at virksomheden skal i tættere kontakt med kunderne i de små og mellemstore virksomheder, så de ikke kun kender ComputerStore gennem trykte kataloger og selskabets omfattende webbutik.
- Vi arrangerer igen i år en udstilling i København - denne gang i Øksnehallen den 13. oktober - hvor vi regner med, at omkring 1.200 af vores samarbejdspartnere dukker op, siger Lars Bräuner.
Arrangementet hedder Showoff 2005, og her kan kunderne bl.a. besøge 30 it-leverandørers udstillinger, få lidt godt at spise, og komme i nærkontakt med en Ferrari og en Hummer.
- Vi får chancen for at vise kunderne i de små og mellemstore virksomheder, hvad vi kan, ud over at sende papkasser med it-udstyr fra det ene sted til det andet. Samtidig er det en god anledning til at få lidt godt at spise og hygge os med kunderne, siger Lars Bräuner.

Billedtekst:
- Vi bruger meget tid på at finde ud af, hvor meget kunden er villig til at betale for de serviceydelser, vi leverer sammen med produktet, siger Lars Bräuner, administrerende direktør for ComputerStore




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere