Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Tilbage til det kendte

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. september 2005.


NYT JOB
Karina Thomsen fra it-supporter hos Vendsyssel Data til projektleder hos Dafolo

33 årige Karina Thomsen er blevet projektleder hos Dafolo, der oprindeligt leverede trykte blanketter til kommuner, men i dag også blandt andet beskæftiger sig med digitale blanketter, digital forvaltning og web-hoteller.

Hvilke opgaver får du i dit nye job?
- Som projektleder skal jeg styre processen, fra kontrakten underskrives til projektperiodens egentlige udløb. Jeg er et bindeled mellem kontrakt, kunder, it- og salgskonsulenter, der står for kommunikationen med kunden på den ene side samtidig med, at jeg skal styre de medarbejdere, der er tilknyttet. Da jeg ikke tidligere har været projektleder, er jeg stadigvæk i oplæringsfasen og har en del at lære, inden jeg bliver tilknyttet de store projekter.

Hvad er din uddannelse?
- Jeg er uddannet datamatiker fra NOEA (Nordjyllands Erhvervsakademi) i 2003. Herefter blev jeg ansat som programmør i bogføringssupportafdelingen hos Jyske Bank, men indså hurtigt, at det ikke lige var rette hylde for mig. Det var alt for stillestående og ensformigt til mig, og jeg skiftede til jobbet som it-supporter hos Vendsyssel Data, der rådgiver, leverer og installerer edb-løsninger.
Hvorfor skiftede du job igen?
- Efter min korte karriere som programmør og it-supporter indså jeg hurtigt, at jeg skulle have et mere livligt job med større kontaktflader. Da Dafolo kontaktede mig for at høre, om jeg var interesseret i stillingen som projektleder, var jeg ikke videre betænkelig. Jeg kendte udmærket Dafolo i forvejen, da jeg havde været ansat der i ti år tidligere. I 1991 startede jeg der som kontorelev, hvilket sidenhen udviklede sig til et job som it-konsulent, hvor jeg vejledte kunderne om it-løsninger.

Hvad bliver den største udfordring?
- Det bliver at bevæge sig ind på et nyt arbejdsområde, men jeg har en kæmpe fordel, da jeg kender til virksomheden fra tidligere. Bare en lille bagatel som at vide, hvor glassene står i kantinen, giver mig en rar fornemmelse af tryghed. Jeg skal heller ikke bruge helt så mange kræfter på at lære organisationen og arbejdsgangen at kende, hvilket giver mig mere overskud til selve de projekter, som jeg skal sidde med.

Hvad gør du selv for at blive bekendt med dit nye arbejdsområde?
- Nu her i starten bruger jeg en del tid på at sætte mig ind i projekterne. Sidenhen skal jeg på projektlederkurser i Prince2-metoden, der er en samling af principper, som skal guide projektlederen. Dog kræver det, at jeg får lidt erfaring inden, så jeg også kan reflektere over tidligere projekter, som jeg i mit nuværende job har været involveret i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere