Ellison:ERP-brugerne svigtes

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. september 2005.


Forældet automatiseringstankegang blokerer for, at ERP-brugere får konsekvensanalyser her og nu, mener Oracles topchef.
San Francisco: ERP-systemerne har i alt for mange år ladt brugerne i stikken, mener Oracles topchef, Larry Ellison.
Problemet ligger ifølge ham i, at økonomisystemet og de andre systemer i virksomhedspakker i alt for mange år blot har været en automatisering af forretningsprocesserne. Derfor efterlades brugeren typisk i uvidenhed om vigtige konsekvenser og sammenhænge af hans/hendes transaktion.
- Processautomatisering må ikke være adskilt fra business intelligence, sagde Larry Ellison, da han i onsdags talte i San Franscisco på Oracle OpenWorld, der havde trukket 35.000 deltagere til byen.
Han trak sine egne udviklingsingeniører frem som eksempel. De holdes konstant ajour med, hvorledes salget af det produkt, de har andel i, går. De tal sammenholdes med antallet af opkald om hjælp. Stiger belastningen af callcentret mere, end salget stiger, tyder alt på, at produktet ikke er så godt, som det burde være.
- Ingeniører er et stolt folkefærd. Vi lader dem se, hvorledes markedet ser på deres produkt. Det er langt mere effektivt, end hvis det er senior-bossen, der giver dem ordre om at få styr på problemet, sagde Larry Ellison.
I dag sker konsekvensanalyser typisk isoleret, de udarbejdes af andre, og de baseres på særlige datavarehuse, ikke online driftsdata.

IDC-analytikeren Bo Lykkegaard, der deltog i konferencen, er enig med Ellison.
- Business intelligence bliver en del af applikationerne, fordi man har behov for tilbagemeldingerne straks - i den specifikke kontekst man sidder i, så man kan reagere på det med det samme, i stedet for senere at sidde med konsekevenserne i en rapport, siger Bo Lykkegaard.
Larry Ellison spår i øvrigt også, at business intelligence-analyser i stigende grad vil ske på data i databaserne i stedet på i datavarehusene.

Han berørte også de mange historier om tab af data om millioner af kreditkortejere. Mistet under transport. Mistet efter hackernagreb.
- Det store spørgsmål i Oracle i dag gælder, hvorvidt vi overhovedet skal tillade kunderne at undlade at kryptere indholdet i databaserne, sagde han.

På vanlig Ellisonsk vis var han også ude med riven efter konkurrenterne. Sikkerheden i Microsofts database blev betvivlet, og IBM's database blev også berørt i samme åndedrag (læs mere på side 10).
ERP-konkurrenten SAP fik sit middleware, Netweaver, latterliggjort, både teknologisk og afsætningsmæssigt. Men IDC-analytikeren Bo Lykkegaard var skeptisk.
- Netweaver er ikke uafhængig middleware som skal sælges bredt, men en platform
for SAP's applikationer. Netweaver leveres med ERP-systemet og tager derfor brød lige ud af munden på Oracle og IBM, der har sin WebSphere-middleware, siger Bo Lykkegaard.

Læs også
side 10

Billedtekst:
Sikkerhed
- Sikkerhed er i dag prioritet nummer et på it-chefens dagsorden. I morgen vil den være et, to og tre, sagde Oracles topchef, Larry Ellison, der mener at al data
- inklusive Word-dokumenter og mail - bør samles med de øvrige data i databaserne, og at alt skal krypteres.

Boks:
Slut med store opkøb
Der er ikke udsigter til nye, store opkøb fra Oracles side foreløbig. Nu skal der ro til at få det bedste ud af det opkøbte, sagde Larry Ellison på OpenWorld-konferencen. Mindre firmaer med savnet teknologi er der dog stadig appetit på.
Opkøbsbølgen, der omfatter store konkurrenter som PeopleSoft og senest CRM-firmaet Siebel (hvis myndighederne giver grønt lys), har affødt kritik fra flere sider. Mange frygter, at Oracle får for travlt med at tage hånd om de opkøbte firmaer - produkter og kunder. De mener, at det kommer til at gå ud over udviklingen af Project Fusion, der er næste generation af Oracles ERP-system.
- Indkøbsturen forsinker ikke udviklingen af Project Fusion. Jeg mener, at det modsatte er tilfældet. Tag bare CRM. Vi har fået tre gange så mange ekspertressourcer i hus til at bygge fremtidens CRM via købet af Siebel, sagde Larry Ellison.
I den danske tøjkoncern Bestseller, som er blandt Oracles kunder, er der heller ingen uro at spore. Administrator Per Aagaard Nielsen ser frem til næste generation.
- Jeg tror, det er godt, at vi får smedet det bedste fra alle verdener sammen, og jeg tror på, Oracle klarer det, siger Per Aagaard Nielsen.
Larry Ellison aflivede i øvrigt også rygterne om, at der ville blive sat en stopper for Siebels succesrige online-CRM. Ifølge ham vil Oracle forstærke sin satsning på, hvad der kaldes on demand-løsninger, altså it som en tjeneste, man skruer op og ned for efter behov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere