Han skal stabilisere Systematic

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. september 2005.


Systematics nytiltrådte koncerndirektør bruger sin tid på at lære virksomheden bedre at kende. Nye markeder skal trække væksten.

2005 har indtil nu været en kende vindomsust for århusianske Systematic Software Engineering. Året startede med fyringen af 28 medarbejdere, fordi virksomheden ikke længere troede på, at den ville lande en ikke navngivet amerikansk ordre. Administrerende direktør Michael Holm kaldte det "kanontræls".
For at gøre ondt værre måtte Systematic i marts måned fremlægge et årsregnskab, der for første gang ud af 19 mulige ikke viste en positiv udvikling i omsætning - om end det dog ikke havde trukket virksomhedens resultat i rødt. Der var stadig mere end fire millioner tilbage på bundlinjen.

1. september i år fik Systematic, der er hovedleverandør til EPJ-projektet (elektronisk patientjournal) i Århus Amt og er involveret i Joint Strike
Fighter-projektet, en ny mand ved rorpinden. Lars Johansson tiltrådte stillingen som koncerndirektør i Systematic Software Engineering, hvor han skal stå for den daglige ledelse sammen med administrerende direktør Michael Holm.
- De første 14 dage har der været rigtig mange møder. Det er en tidskrævende proces at lære såvel virksomheden og medarbejderne, som produkterne og kunderne at kende. Jeg er ved at forsøge at danne mig et overblik, forklarer den nye koncerndirektør Lars Johansson.
Han understreger, at før det er sket, er det ikke til at sige noget om, hvor han kan gøre den største gavn.

Lars Johansson kommer fra en stilling som administrerende direktør for SAS Ground Service Denmark (SGS), og han har tidligere været direktør i Eterra (tidligere Merkantildata og nu Ementor), it-chef for elselskabet Elro og har tilbragt ti år i forsvaret. Hans tekniske baggrund er en uddannelse i datamatik, en diplomlederuddannelse og senest en MBA i forandringsledelse fra Handelshøjskolen i Århus.
- Jeg blev headhuntet til stillingen. Jeg tror der er flere grunde til, at det blev mig, de valgte. En af dem er nok min fortid i forsvaret, der betyder, at jeg kender lidt til både det faglige og relationsmæssige hos en af de store kunder i virksomhedens portefølje. At jeg er uddannet inden for it og har arbejdet i branchen gør, at det ikke er helt russisk for mig. Det er nok også på positivsiden, funderer han.

Jobbet som koncerndirektør kommer til at betyde et ledelsesmakkerskab med administrerende direktør Michael Holm.
- Det bliver ikke sådan, at vi skal drive hvert vores område af virksomheden. Jeg synes selv, at jeg er ret god til at udarbejde strategier, men også til at operationalisere dem. Det kan da komme til at give nogle gnidninger, men dem er jeg nu ikke så nervøs for, smiler han

Lars Johansson erstatter den tidligere vicedirektør Alex Holm Jensen, 62 år, der fortsat vil være medejer og er indtrådt som formand for bestyrelsen, hvor koncerndirektøren også har fået plads.
Han mener, at de forandringer Systematic har været igennem de sidste par år har været sunde og har været med til at modne virksomheden. Lars Johansson ser det som en del af sin nye jobbeskrivelse at udvikle virksomheden, samtidigt med at strategierne for den fortsatte vækst bliver implementeret.
- Jeg vil ikke lave nogen programerklæring endnu. Ikke efter kun at have været her
i to uger, men jeg er helt sikker på, at det hurtigt vil gå den rigtige vej igen. Nu handler det om at få stabiliseret virksomheden.
Han mener at den største udfordring de kommende år bliver at skabe det rigtige fundament til at bære den vækst,
Systematics ledelse har sat sig som mål.
En af vejene til at vende omsætningen og øge resultatet, er ifølge Lars Johansson at vende blikket mod de sektorer, hvor it-løsninger eller integreringen af dem er kritisk for virksomheden.
- Det er det, vi er gode til. For eksempel kan hele EPJ-tanken bruges inden for mange forskellige potentielle kundesegmenter. Der ligger også et kæmpestort vækstpotentiale for Systematic i den privte sektor, mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere