Alle skal på banen i nyt SAP-netværk

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. september 2005.


Fejltagelser og succesoplevelser. I Dansk IT's SAP kompetencenetværk er det ikke nok at læne sig tilbage og lytte. Man skal også investere noget af sig selv, lyder det fra netværkets moderator Troels Fleckenstein.

™netværk
Af Annette Sand
De skal mødes fire gange om året. Troels Fleckenstein og legekammeraterne, som han kalder de 30 medlemmer i Dansk IT's nye SAP-kompetencenetværk, hvor han som moderator skal sætte udvekslingen af såvel gode som dårlige erfaringer i system.
- Vi skal i fællesskab tegne et kort at navigere efter. SAP NetWeaver medfører store forandringer, så vi har behov for at undgå faldgruber og lære af hinandens forklaringer, siger Troels Fleckenstein, der er portal- og forretningsansvarlig for SAP-projekter i Arla Foods.
Han pointerer, at hele ideen med netværket er, at medlemmerne skal lære af hinandens succeser og fejltagelser i forbindelse med SAP-implementeringer.
- Står man med et problem, skal der i netværket være plads til at stille spørgsmål og teste mulige løsninger på de øvrige medlemmer, der måske har væet i samme situation og dermed kan være behjælpelige med input, siger Troels Fleckenstein.

Han fremhæver, at man i et netværk er nødt til at investere mere af sig selv, end hvis man for eksempel deltager i en konference. Det handler ikke om blot at læne sig tilbage og lytte. Man skal som medlem også komme på banen og bidrage med indspark til dagsordenen.
- Man kan ikke bare sidde på bænken og se til. På et tidspunkt bliver man skiftet ind på banen og skal være klar til at spille med.
Ifølge moderatoren er målsætningen for netværket ikke at udspille en bestemt modstander som for eksempel producenten SAP eller leverandørerne. Til gengæld er der ifølge Troels Fleckenstein ingen tvivl om, at netværket vil give mulighed for at sætte SAP under pres, hvis for eksempel flere medlemmer oplever samme problemer - og dermed kan stå sammen om at konfrontere producent og leverandør med emnerne.
- Sidder vi flere medlemmer med samme problem, vil det give os en bedre mulighed for at gå til SAP eller leverandøren og stille krav, siger Troels Fleckenstein.

Ideen til SAP Professionel-kompetencenetværket opstod i Dansk IT, hvor man mærker øget interesse for de forskellige netværk - og særligt SAP-netværket, lyder meldingen fra Jes Allersted, der er projektkonsulent i Dansk IT's netværksafdeling.
Han beretter, at flere pegede på Troels Fleckenstein fra Arla Foods som moderator for netværket, fordi han har erfaring med de tekniske facetter af SAP-projekter såvel som koblingen til forretningen.
Og Fleckenstein var klar til at tage imod opgaven. Han er overbevist om, at der er plads til endnu et SAP-netværk i Danmark. Han tror nemlig ikke, at den ene form udelukker den anden.
Selv er han medlem af flere forskellige netværk, blandt andre et nordisk SAP-netværk, og forventer at få meget ud af det nye netværk i Dansk IT-regi både i rollen som moderator og som almindeligt medlem. Det skyldes, at netværket sætter fokus på håndværket - de daglige problemstillinger og de praktiske erfaringer.

Der er plads til at invitere eksterne gæstetalere til møderne. Ved netværkets første møde mødte 30 medlemmer op for at lytte til tyske Norbert Günther, der er anerkendt SAP-trainer og specialist i programmet NetWeaver.
Men Troels Fleckenstein lægger vægt på, at det ikke blot er eksperter og andre særligt SAP-kloge personer, der får taletid. Hensigten er, at medlemmerne selv skal stå for flere præsentationer, blandt andet bygget på erfaringer fra egen virksomhed.
- Målet er at få det hele lidt ned på jorden, lyder det fra netværkets moderator, der selv har en solid ballast i forbindelse med SAP-projekter fra sin stilling i Arla Foods.
- Ud over de faglige input giver et netværk kendskab til de nøglepersoner, der sidder i de danske virksomheder og arbejder med SAP, lyder det fra
Troels Fleckenstein, der har et par visitkort fra det første netværksmøde liggende på sit skrivebord - som en invitation til et potentielt samarbejde mellem virksomhederne.

Billedtekst:
fælles front Ifølge Troels Fleckenstein er der ingen tvivl om, at det nye SAP-netværk, som han er moderator for, vil kunne sætte SAP under pres, hvis flere medlemmer har samme problemer.
Foto: Hans Juhl

Boks:
netværk i dansk it
I Dansk IT-regi er der etableret flere forskellige netværk. Heriblandt 14 såkaldte kompetencenetværk, hvor der er adgang for alle it-professionelle, der har en interesse inden for det specifikke område.

Derudover har Dansk IT etableret tre strategiske netværk - heriblandt et SAP-netværk, der er forbeholdt SAP-ansvarlige i danske virksomheder. I de strategiske netværk er der ikke adgang for konsulenter og leverandører, ligesom man skal ansøge om at blive medlem. Ansøgningen vurderes af de eksisterende medlemmer.

Endelig findes der 17 aktive netværk, som medlemmer af Dansk IT selv har taget initiativ til at oprette.

Yderlig information om Dansk IT's netværk findes på http://dansk-it.dk/default.asp?id=3136.

Boks:
sap professionel kompetencenetværk
Den 30. august i år havde Dansk IT's SAP Professionel kompetencenetværk det første møde, hvor 30 medlemmer deltog. I netværket beskæftiger medlemmerne sig med aktuelle SAP-problemstillinger, elementerne i ESA samt SAP NetWeaver som den omfattende integrations- og applikationsplatform.

I løbet af fire årlige møder diskuterer deltagerne de nuværende tekniske udfordringer, koblingen til forretningen, samt hvordan systemperformance og funktionalitet løftes. Netværket henvender sig til personer, der beskæftiger sig med SAP platformen i hverdagen eller på anden måde har interesse for området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere