Ekspert: Medarbejderne skal udfordres

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. september 2005.


Virksomheder kan spare store beløb, hvis de tør udfordre medarbejderne med forandringer, når der står global ERP-implementering på dagsordenen.

Virksomheder kan opnå markant bedre resultater, hvis de har modet til at træde ind i arenaen og tage tyren ved hornene. Medarbejderne skal udfordres, og midlet er forandringsledelse, lyder det fra såvel eksperter som konsulenter på ERP-området.
- Globale ERP-investeringer giver først et mærkbart udbytte, når der gennemføres forandringer i måden at arbejde med systemerne. Lykkes det, kan det give overordentlig mange penge på bundlinjen, vurderer ERP-ekspert Herbert Nathan fra Herbert Nathan og Co.
Han pointerer, at det afgørende er, at man er parat til et opbrud med de gængse arbejdsmåder - og tør satse på en global model, der kræver nye rutiner hos medarbejderne.

Rambøll Management påpeger i rapporten "It i praksis 2005", at de bedste virksomheder er dem, der tør udfordre organisationen.
- Forandringsledelse er en af de faktorer, der har størst betydning for, at en virksomhed kan agere bedre såvel på markedsresultater som i forbindelse med effektivisering, siger chefkonsulent hos Rambøll Management Steen Christensen.
Den økonomiske gevinst kan ifølge konsulent hos PA Consulting Jane Ekgreen blive synlig via bedre ressourcestyring, men også i forbindelse med kortere indkøringsperiode til de nye systemer samt et mindre tilbageløb.
- Indkøringen af et nyt ERP-system kan ofte betyde et fald i produktiviteten. Det kan forandringsledelse mindske, hvis man tidligt inddrager brugerne i implementeringen, siger Jane Ekgreen, der har oplevet, at virksomheder har tilbagebetalt ERP-investeringen på tre-fire år, fordi de har formået at gennemføre radikale forandringer.
Men når virksomheder står over for en omfattende ERP-implementering, er der ifølge Pernille Kræmmergaard, lektor i informatik ved Handelshøjskolen i Århus, en tendens til, at de sparer på omkostningerne til forandringsledelse. Den besparelse kan blive en dyr fornøjelse for virksomhederne.
- Det kan typisk være i forbindelse med uddannelsen af medarbejderne, hvor fire kursusdage bliver reduceret til to. Og det kan betyde, at man ikke får fuldt udbytte af de nye systemer, siger Pernille Kræmmergaard.
Ifølge Herbert Nathans rapport "ERP i Danmark 2004" har hver tredje danske virksomhed med afdelinger i flere lande et ønske om at indføre globale forandringer i forbindelse med ERP-implementeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere