Find det rette værktøj

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. august 2005.


Rollermouse Pro
Er ifølge producenten Contour Design designet for blandt andet at imødekomme et krav om høj præcision. Eksempelvis ved grafisk arbejde. Rollermouse Pro giver mulighed for individuelt og fleksibelt at indrette den enkeltes arbejdsproces, som derved kan blive mere ergonomisk. Den er udstyret med en rullestang, har en click-lock funktion, der gør det muligt at flytte objekter uden at behøve at holde venstre knap nede. Rollermouse Pro har programmerbare knapper, der igen giver mulighed for eksempelvis auto-scroll.
www.contour-design.com

Perfit Mouse
Er en femknaps mus med scroll-hjul. Den har optisk aflæsning med opløsning/præcision på 800 dpi. Den fås både i en venstre- og en højrehåndsversion i henholdsvis tre og fire størrelser. Musen er konstrueret, så brugeren kan hvile hånden i neutral stilling, hvilket er med til at modvirke spændinger. Den rigtige størrelse findes ved at måle hånden fra spidsen af langfingeren til den første fold ved håndledet.
www.contour-design.com

PenPartner
Er et let alternativ til den klassiske mus, og den gør det muligt at finde alle punkter på skærmen med relativt små bevægelser med pennen. Pladen den benyttes på er tryk-sensitiv. Sættet fungerer ved peg-og-prik, og visse programmer kan registrere, hvor hårdt der trykkes og oversætte det til forskellige funktioner. I visse programmer er der med PenPartner mulighed for lave en signatur eller tegne skitser.
www.wacom-europe.com

Anir vertical mus
Er en vertikalt stillet optisk mus, der mest af alt ligner en joystick. Udformningen gør, at håndkanten hviler på basen, og det er tommelfingeren, der bruges til at aktivere henholdsvis venstre og højre museknap. Midterknappen, der sidder placeret på selve grebet, aktiveres ved at klemme sammen med hånden, når brugeren eksempelvis ønsker at benytte scroll-funktion. Musen, der endnu kun fås til højrehåndede, fås i to størrelser. Der er udført forsøg, hvor Anir vertikal mus er blevet testet i forhold til traditionelle mus, og ifølge producenten pegede resultaterne på at belastningen af de muskler, der ofte bliver påvirket ved museskader, var væsentligt lavere.
www.animax.no

Natural multimedia Keyboard
Er et delt tastatur, der giver en mere ergonomisk korrekt arbejdsstilling, da hænder og arme bruges i en mere afslappet stilling. Forsøg har vist at brugere skriver lige så hurtigt på et delt keyboard som på et konventionelt, om end det kræver, at vedkommende mestrer 10-finger systemet. Multimedie tastaturet fra Microsoft er udstyret med knapper, der giver direkte adgang til eksempelvis filmvisning og musik. Office udgaven af tastaturet har genvejstaster, der kan være med til at reducere antallet af trin, som ofte gentagede funktioner tidligere har været forbundet med - ifølge producenten med op til 40 procent. mun
www.microsoft.com/danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere