Masser af nye 3G-telefoner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. april 2005.


Hvad er 3g
3G er en kombination af forskellige teknologier, som sætter mobiltelefonen i stand til at etablere en højhastighedsforbindelse til internettet. Dermed kan brugeren opnå så stor båndbredde, at man kan køre video, komplekse programmer og videotelefonopkald på telefonen.

Mobilproducenterne sender masser af nye 3G-mobiltelefoner på det danske marked.

Da mobilselskabet 3 i oktober 2003 gik i luften med Danmarks første 3G-netværk, var der langt fra så mange valgmuligheder, når man skulle vælge en 3G-telefon, som når man gik på jagt efter en traditionel mobiltelefon.
Mobilproducenterne har oppet sig siden, og de har på det seneste nærmest bombarderet det danske marked med 3G-mobiltelefon-nyheder i takt med, at det danske 3G-marked er ved at bevæge sig ud af etableringsfasen.
De nye mobiltelefoner er en skøn blanding af mobiler rettet mod private med fokus på MP3-afpillere, kameraer og billedbehandlingsmuligheder.

Andre telefoner er målrettet forretningsmanden, hvor vægten er lagt på blandt andet at kunne hente e-mails ind på telefonen og få adgang til at køre forskellige kontorapplikationer på mobilen.
Et eksempel på denne udvikling er det amerikanske mobilselskab Motorola, som på 3GSM-mobilkonferencen i Cannes tidligere på året præsenterede en 3G-telefon af hver slags (modellerne A1010 op E1120)
- Når det kommer til 3G, vil mange gerne have det hele, selvom de bruger noget mere end andet. Med disse nye modeller kan vi tilbyde en stor portefølje for enhver smag til 3G-brugere, sagde Geg Estell fra Motorola Mobile Devices dengang.
Med andre ord: Mobilproducenterne satser på begge heste, da det endnu er for tidligt at afgøre, om det er erhvervskunderne eller de private brugere, som kommer til at drive 3G-markedet i gang.

Billedtekst:
Sony Ericsson Z800 Med
Z800 kan man synkronisere kalender, kontaktpersoner og andre data med ens pc. Z800 har storage-kapacitet til Java-applikationer, e-mails, videoklip, billeder eller musik, fordi den leveres med en Memory Stick Duo på 64 MB og understøtter Memory Stick PRO Duo op til 1 GB.

Billedtekst:
Nokia 6680 Nokia 6680 er baseret på Series 60 Platform og har quad-band til GSM 900/1800/1900, EDGE og WCDMA-netværk roaming i over 100 lande. Den kom i handelen i marts 2005 og koster cirka 4.000 kroner uden abonnement.

Billedtekst:
Samsung Z300 Indeholder MP3-afspiller og kan fotografere og optage video. Bluetooth, e-mail, USB og ekstern hukommelse. Er aktuel i Norden til juni.

Billedtekst:
Samsung Z500 Den lille klaptelefon måler 91x45x24,5 millimeter og vejer 95 gram. Har indbygget MP3-afspiller, megapixel-kamera og bluetooth, e-mail, USB og ekstern hukommelse. Z500 er aktuel i Norden til juni.

Billedtekst:
Motorola A1010 48 MB intern hukommelse med mulighed for udvidelse til 512 MB. Mulighed for at downloade og redigere i Word, Excel, PowerPoint og PDF.

Billedtekst:
Sony Ericsson K600 K600 indeholder en bred vifte af business-applikationer til at håndtere personlige informationer og synkronisere med pc'en via et USB-kabel.

Billedtekst:
Motorola E1120 Indeholder blandt andet et 3 megapixel kamera med otte gange digital zoom og forstærket fotolys. Der er mulighed for at optage video med 25 billeder pr. sekund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere