Microsoft favoriserer Axapta-kunder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. marts 2005.


Microsoft giver
garantier, der skal gøre kunder, som vælge ren brancheløsning, tryggere.
Thy Data Center omfattes af garantien.

Microsoft etablerer et nyt garantiprogram, der skal få store kunder verden over til at være tryggere ved Axapta-verdenen. Programmet gælder dog kun kunder, der satser på brancheløsninger.
Softwaregiganten satser på 14 brancher. For hver branche bygges et fundament, som andre kan bygge den endelige løsning på. Microsoft garanterer, at hvis partneren, der har bygget fundamentet, skulle bukke under, så overtager man selv supportarbejdet. Men også, når det går godt, er det Microsoft, som er kontaktpunktet.
I Danmark stiller Microsoft kun sine muskler bag Thy Data Center, som sammen med NNIT udvikler fundamentet for løsninger til de farmaceutiske industrier, oplyser divisionschef Thomas Parbst fra Microsoft Business Solutions (MBS). Det nordjyske softwarehus står for det såkaldte "Life Sciences" fundament.
At garantien er blevet nødvendig skal ses i sammenhæng med, at MBS markedsfører Axapta aggressivt over for de allerstørste kunder. Man fisker blandt andet efter Peoplesoft-kunder, nu hvor Peoplesoft er opkøbt af Oracle.
Men store virksomheder kræver tilsyneladende en vis garanti fra Microsofts side, før de tør gå over på en Axapta-brancheløsning. Doug Burgum, der står i spidsen for Microsoft Business Solutions, fortæller ifølge IDG News Service, at de store kunder er ekstra opmærksomme på partnernes økonomi og overlevelsesevne.
Softwaregigantens garantier omfatter ikke softwareselskabet, der bygger et "hus" oven på fundamentet, altså den konkrete, kunderettede løsning. Det begrunder Thomas Parbst med Thy Data Center som eksempel. NNIT står som garant for, at det fundament, som Thy Data Center udvikler, overholder de strenge krav fra amerikanske FDA (Food and Drug Administration). For en medicinalvirksomhed kan overholdelsen af disse krav være forskellen på liv og død.
- Det "hus" der bygges ovenpå, som sikrer de konkrete forretningsmæssige styringsbehov, er også kritiske, men ikke i samme skala, siger Thomas Parbst.
Om en tilsvarende garanti vil blive givet til Navisions kunder er uklart.
- Vi har ikke taget nogen beslutning endnu, siger Mogens Elsberg, der i januar kom til MBS som Navision-ansvarlig. Men han bebuder, at der vil blive givet ekstra garantier i forhold til i dag.

billede: Garanti - Fundamentet for en Axapta-brancheløsning er mere kritisk end den konkrete løsning. Derfor gælder garantien den partner, der har udviklet fundamentet, siger divisionschef Thomas Parbst, Microsoft Business Solutions.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere