SeeReal lancerer 3D på almindelige fladskærme

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. maj 2004.


Det danskejede selskab SeeReal i Dresden har udviklet såkaldte glasmasker, der gør det muligt at vise 3D på en TFT LCD-skærm - uden brug af særlige briller.

I Dresden udvikler selskabet SeeReal ny teknologi, der gør det muligt at se 3D-grafik på almindelige TFT LCD-fladskærmen uden brug af særlige 3D-briller.
Med lokalpatriotiske øjne er SeeReal yderligere interessant, fordi det tyske firma de sidste par år har været på danske hænder.
Det er Bo Krøll og Erik Nielsen, der har en fortid i mobilbranchen, som for godt to år siden faldt for SeeReals teknologi, der er udviklet på grundlag af forskning på universitetet i Dresden. De har indsat Lars Povelsen som administrerende direktør.
- I øjeblikket er den store interesse for 3D i særlige brancher som medico- og sundhedssektoren. Her er der specialister, der har behov for at kunne få vist resultater af 3D-scanninger på en måde, der gør det muligt at overskue sammenhængene. Men på lidt længere sigt forventer vi, at spilbranchen vil tage disse teknologier til sig, efterhånden som for eksempel racerspillene bliver stadig mere detaljerede. Det vil give en hel anden effekt, at køre ind i et vejtræ, hvis det kan vises tredimensionalt, i stedet for de kulissetræer, der vises i dag, siger Lars Povelsen.
SeeReal forventer et gennembrud for brug af 3D-grafik i løbet af seks til tolv måneder.

3D på fladskærm
Teknologisk omfatter SeeReals løsning en såkaldt glasmaske i form af en glasplade, der placeres foran skærmen. Når maskestrukturen er aktiveret, er systemet i stand til at opdele billedet i tynde "strimler", og sende forskellige billeder til hvert øje. Dermed vil brugeren opfatte skærmbilledet som tredimensionalt. Maskestrukturen kan slås fra med tryk på en knap, og så opleves skærmen som todimensional - selv om glaspladen stadig sidder foran skærmen.
SeeReal har udviklet en enkel type, der fungerer som beskrevet ovenfor, og derudover en mere avanceret, der yderligere er udstyret med et kamera, der sporer brugerens øjenbevægelser, og derudfra er i stand til at lade 3D-billederne følge brugeren, når vedkommende bevæger sig foran skærmen.
Blandt den software, SeeReal har udviklet til systemet, er en såkaldt 3D Movieplayer, der gør det muligt at afspille 3D-video fra en almindelig pc.

Billedtekst:
Især medico- og sundhedssektoren viser interesse for 3D-teknologien. Foto: SeeReal




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere