It giver fysisk sikkerhed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. marts 2004.


En håndfuld danske selskaber viser utraditionelle løsninger til sikring af alt fra motorcykler til bankautomater, og så er der en ny type enhed, der lukker skærmen med, når brugeren går fra pc'en.

Sikkerhed er et af hovedtemaerne på dette års CeBIT. Her er mange bud på beskyttelse af netværk - mere om det i Computerworld i næste uge.
Desuden vises der vidt forskellige løsninger, hvor it tages i anvendelse til at skabe sikkerhed, og her står en håndfuld danske selskaber for unikke løsninger.
Således viser Birkerød-selskabet Secure Access Management med deres Peep Controler en på en gang enkel og unik løsning, der automatisk lukker skærmen ned på en computer, når den bruger, der har logget sig ind, forlader den. Selskabet er etableret af personer fra Lægernes EDB Central, og oprindeligt er løsningen udviklet til læger, der ikke ønsker at patienterne skal kunne se informationerne på skærmen, hvis de skal hente noget under konsultationen. Selskabet forventer dog, at løsningen kan anvendes i andre brancher, herunder i pergeinstitutter.
Peep Controller består af en boks, der sluttes til pc'en og til tastaturet samt en enhed, brugeren kan have i lommen. Når enheden er blevet tændt om morgenen, vil skærmen blive lukket ned, når brugeren fjerner sig mere end en afstand, der kan varieres fra en halv til ti meter. Når brugeren vender tilbage starter maskinen, hvor den slap. Systemet sender i Europa på 835 MHz.
Hvor er bilen
CeBIT 2004 bliver en messe, hvor trådløse teknologier i endnu højere grad end tidligere bliver en del af alle mulige it-produkter - således også en række produkter til fysisk sikring af udstyr og materiel. Skørping-selskabet DanTrack viser på messen en ny udgave af deres boks, der kan bruges såvel til at spore biler og motorcykler som til ruteplanlægning for føreren af køretøjet.
- Tidligere udgaver af denne type udstyr har typisk haft en enkelt anvendelse. Vi mener, at de både skal kunne spore, vise vej og i næste version også være en slags opkoblingspunkt for Bluetooth-kommunikationen i køretøjet, siger Michael Christensen, der er chef for det danske marked i DanTrack.
Den nye version af DanTracks boks anvender GSM/GPRS og det satellitbaserede positioneringssystem GPS og er så diskret, at den kan sidde ubemærket i motorrummet. DanTrack forventer at fortsætte med at levere denne type løsninger - selv om bilproducenterne fylder stadig mere it i deres biler.
- Vi tror ikke, at producenterne indbygger disse løsninger i modellerne, fordi udviklingstakten på det trådløse område er langt hurtigere end for nye bilmodeller, siger Michael Christensen.
Sikker nok til bankerne
Sikkerhedsudstyr på et andet plan finder man i hal 18, hvor udstillerne viser it til den finansielle sektor. Her finder man to danske udstillere: SAGEM Denmark og BellCon.
Det franske selskab SAGEM er måske mest kendt som producent af mobiltelefoner, men for halvandet år siden købte selskabet den del af Ascom, der udviklede og producerede dankort-automater og sikkerhedsudstyr til pengeautomater- herunder sikre tastaturer til bankautomater. Denne aktivitet har rødder tilbage til den hedengangne telefonfabrik GNT Automatic. SAGEM Denmark hører til i koncernens sikkerhedsdivision og har omkring 80 ansatte, hvoraf de 30 beskæftiger sig med udvikling.
På CeBIT viser selskabet nye kort-terminaler, der lever op til de nye krav, som internationale kort-systemer som Mastercard og Visa stiller. Med denne type udstyr går selskabet væk fra kun at koncentrere sig om dankort-udstyr i på det nordeuropæiske marked. Herudover viser SAGEM Denmark selvbetjeningsløsninger, der gør det muligt at anvende betalingskort, som selskabet blandt andet har leveret til Metroen i København.
Randers-firmaet Bellcon udvikler og producerer tælle- og verificeringsmaskiner. I år viser de maskiner, der er i stand til at bekræfte såvel dollar- som de nye euro-sedlers ægthed både ved hjælp af magnetstrimlen og ultraviolet og infrarød teknologi.

Sikkerhed på CeBIT
• Secure Access Management Hal 6, stand G52.
• DanTracks Hal 27, stand D53/1.
• SAGEM Denmark Hal 18, 1. sal stand A10.
• BellCon Hal 18, 1. sal B48




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere