3D i mobilens display

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. marts 2004.


Den nye version 8.0 af mobilstyresystemet Symbian gør det muligt at afvikle nye typer spil i de mere avancerede telefoner.
3GSM World Congress
Cannes: Den årlige mobilmesse, der blev afholdt i sidste uge i Cannes, viste, at de mere avancerede mobiltelefoner snart bliver i stand til at afvikle spil og animationer med 3D-grafik. Det bliver resultatet af, at Symbian-konsortiet på messen officielt frigav den nye version 8.0 af styresystemet til de såkaldte smartphones, der er branchens betegnelse for mobiltelefoner, der har pda-lignende funktioner.
Den nye version understøtter blandt andet brug af 3D i Java. Desuden omfatter den nye opgraderede rammer for afvikling af multimedie-applikationer, som skal gøre det muligt at streame video hurtigere.
Herudover giver Symbian version 8.0 mobilselskaberne mulighed for at benytte et såkaldt device management framework til at overføre opgraderinger eller fejlrettelser til mobiltelefonerne.
Endelig understøtter den nye version SDIO-standarden (Secure Digital IO), som gør det muligt at koble ekstra hukommelse til telefonen samt koble enheder fra digitalkameraer til digitale tv-modtagere til fingeraftryksgenkendere.
Knapt så umiddelbart synligt for mobilbrugerne er det, at den nye version indeholder en ny "kerne", der gør det muligt at lægge telefonens radiokommunikationsfunktioner og styresystemet på samme chip, hvilket ventes at føre til, at de mere avancerede mobiler bliver billigere.
Der er endnu ikke telefoner på markedet, der benytter Symbian version 8.0. De ventes at blive lanceret i løbet af tre-fire måneder.
Kampen om kontrol
Fremtiden for Symbian-styresystemet, der benyttes på størstedelen af de såkaldte smartphones, blev diskuteret livligt på mobilmessen. Det skete efter, at Nokia for godt tre uger siden meddelte, at de er i færd med at købe Psions andel i styresystem-konsortiet, hvilket vil give den finske mobilgigant ejerskabet til rundt regnet to tredjedele af aktierne i Symbian og dermed fuld kontrol over styresystemet.
Flere af Nokias konkurrenter benyttede lejligheden til at advare mod Nokias dominerende stilling på dette område.
- Tiden er ikke til et proprietært styresystem, der er styret af en enkelt producent, sagde således Tom Lynch, der er øverste direktør for Motorolas mobilaktiviteter.
Under mobilmessen kom det så frem, at mindretalsaktionærerne overvejer at udnytte deres forkøbsret for at hindre Nokia i at komme til at bestemme over Symbian. Det drejer sig om selskaber som
Ericsson, Panasonic, Siemens og Samsung. Den tredjedel af Symbian, som Psion hidtil har ejet, ventes at skulle koste cirka 1,5 milliarder kroner.

Billedtekst:
Den årlige mobilmesse 3GSM World Congress i Cannes er traditionelt stedet, hvor nyheder som den nye version af Symbian-styresystemet, der gør det muligt at afvikle 3D-grafik, lanceres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere