Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. marts 2004.
TDC går for alvor ind i IP-telefoni i år - i første omgang med tilbud til boligforeninger, sagde administrerende direktør Henning Dyremose ved fremlæggelse af koncernens årsregnskab i denne uge.
Samtidig mindede TDC-direktøren om, at det tidligere har haft betydelig effekt på markedet, når telekoncernen afsætter dele af sine betydelige ressourcer ind på et område.
- Vi havde 32 procent af ADSL-markedet, da vi besluttede at engagere os fuldt ud, hvilket førte til, at vi nående en andel over firs procent af et marked, der var vokset betydeligt, sagde Henning Dyremose.
TDCs regnskab viser, at koncernen sidste år skar en milliard kroner af anlægsinvesteringerne, så de nåede 6,6 milliarder kroner. Men det betyder langt fra, at TDC er i gang med at udpine telenettet teknologisk, forsikrede Henning Dyremose.
- Vi har beregnet, at det ville være fuldt forsvarligt at bringe anlægsinvesteringerne ned til 10-11 procent af omsætningen i nogle år, og det nuværende niveau svarer til lidt over 13 procent. Det giver stadig mulighed for at fuldføre opgraderingen af lokalcentralerne til at kunne levere ADSL-forbindelser samtidig med at vi fører fiber-forbindelser nærmere til brugerne. Desuden bliver kabeltv-nettet ombygget, så det får returvej, og vi er ved at etablere et større antal hotspots med adgang til trådløse lokalnet og i gang med at bygge et 3G-mobilnet, sagde Henning Dyremose.
Fald på overfladen
TDC's årsregnskab viste en indtjening på 2,466 milliarder kroner mod 2,169 milliarder kroner forrige år ud fra en omsætning på 50,263 milliarder kroner mod 51,155 milliarder året før. TDC forventer at nå et 11,5 procent bedre resultat i år ud fra en 4 procent højere omsætning.
Billedtekst:
- Vi går ud med teknologier som IP-telefoni og 3G, når vi føler, at markedet er klar, sagde Henning Dyremose.