Accenture og Traen på vej mod første FESD-kontrakt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. marts 2004.


Ribe og Sønderjyllands Amter har som de første af frontløberne i det fællesoffentlige projekt om elektronisk sags- og dokumenthåndtering (FESD) truffet deres valg blandt de tre udvalgte leverandører.

Amterne har i bred jysk enighed kastet deres fælles lod hos konsortiet anført af Accenture med den lille software-virksomhed Traen som leverandør af selve produktet og Rambøll Informatik som rådgiver.
De to fravalgte er Software Innovation og CSC med ScanJour.
- Vi fortsætter nu med én leverandør i den afklarende fase, hvor vi tager fat på den tekniske opsætning og afprøvning, siger projektchef Christian Bennetzen fra Ribe Amt. Han tilføjer, at der først skrives kontrakt, når løsningen er endeligt FESD-testet og godkendt.
Småting gjorde udslaget
For at vælge det, der bedst opfyldte deres behov, havde amterne lavet deres egne udvælgelseskriterier, og her fik Accenture/Traen flest plusser.
- Det var små ting, der gjorde udslaget. Vi kunne bruge alle tre systemer, siger Christian Bennetzen.
Han vil ikke fortælle nærmere om, hvad der gjorde udslaget, for ikke at påvirke beslutningsprocessen i de øvrige af i alt 11 særtogs-organisationer, der ligesom amterne har bidraget til FESD-arbejdet.
De seks særtogs-kommuner samarbejder ligeledes om et fælles indkøb. De tre statslige, Videnskabs-, Miljø og Socialministeriet, forsøger også at finde en samarbejdsform - enten internt i deres respektive koncern-it strukturer eller med hinanden på tværs. Ved fælles indkøb bringes prisen betydeligt ned.
Således sparer de to amter et millionbeløb, i og med at de sammen når op over tusind brugere af sags- og dokumenthåndteringssystemet.

boks:
Glæde hos Traen
Accenture er leder af konsortiet, der har fået den første aftale blandt de tre udvalgte FESD-leverandører. Men det er Traen, der leverer software-produktet, selskabets egenudviklede Acadre med amerikanske Hummingbirds dokumentløsning som underliggende redskab.
Hos Traen glæder administrerende direktør Kenn Petersen sig stilfærdigt.
- Vi har et fornuftigt system og en positiv fornemmelse af FESD-projektet, siger han.
For Traen har FESD-projektet netop ført til en invitation fra Sverige om at deltage i et stort offentligt udbud her.
Traen har også lige hentet en ordre hjem fra FOA, Forbundet af Offentligt Ansatte, på et system, som er omtrent identisk med FESD-løsningen. Der er lavet "proof of concept" på systemet, som skal ud til 1.300 brugere fordelt på 49 kontorer.
Internationalt sigte
Traens Acadre er karakteriseret af en decentral arkitektur og muligheden for at koble allehånde dokumenthåndteringssystemer på.
- Design-intentionen med vores system har hele tiden været, at det skal kunne bruges internationalt og fungere med alle dokumenthåndteringssystemer nedenunder, siger Kenn Petersen.
Han etablerede selskabet for bare fem år siden som dansk distributør af Hummingbirds dokumenthåndteringssystem DOCS Open. Traen har blandt andet KMD som samarbejdspartner - om end relationerne er neddroslet som følge af KMD's satsning på KMD Sag.
Acadre blev til i samarbejde med Helsingør Kommune, efter at kommunen besluttede at skrotte de systemer, KMD havde leveret til sags- og dokumentstyring. Helsingør valgte i stedet Hummingbird sagsstyringssystemet DocsFusion og fik det leveret af Traen.
Det førte til et udviklingssamarbejde mellem leverandør og kommune, og resultatet var Acadre, der er en videreudvikling af DocsFusion.
- Det er det mest brugerorienterede ESDH-system, jeg har set, siger Jakob Kanto, overordnet projektleder for ESDH i Helsingør Kommune.
Han tilføjer, at det var pionérarbejde, der blev gjort, og at det til tider haltede teknisk, fordi der bare var en god håndfuld udviklere til at skrue produktet sammen.
Men siden har Søllerød, Stevns og Ravnsborg kommuner også valgt Traens Acadre. Som altså også kom med til FESD'en og nu er valgt af Ribe og Sønderjyllands amter. hjort




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere