Et, to, it-politi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. november 2003.


Det er det store dagpengeflop, der er løbet med overskrifterne de seneste dage. Men regeringen og Dansk Folkeparti indgik faktisk en aftale om politiet, der endnu ikke er trukket tilbage. Over de næste tre år ansættes 450 nye betjente. Via effektiviseringer håber regeringen at kunne få frigjort 270 betjente, så i alt 720 ekstra betjente kan komme ud at patruljere på gaderne. For at realisere planen skal politiet nulstille sin overarbejdspukkel, hvilket der er afsat et én-gangsbeløb til, 85 millioner kroner.
Det særlige er, at politiet endelig er kommet igennem med ønsker på it-siden. En udviklingspulje på 195 millioner kroner er afsat til nyt sagsbehandlingssystem, et system til personaleadministration, bærbare pc'er, internetadgang og e-mails. Dertil kommer en tillægsbevilling på 117 millioner kroner til drift af politiets systemer. Kort og godt er der i finanslovsaftalen it til politiet for 312 millioner kroner. Alle er glade. Eller hvad?
Umiddelbart er der udsigt til, at det er slut med horrible indslag i tv-avisen, hvor politifolk rejser sig fra deres bedagede Adler-skrivemaskine, går tre etager op sender en mail og skriver en kopi ud på en matrix-printer i endeløse baner. Omvendt kan man spørge, om det ikke er bedre at undersøge og reformere politiet i forhold til borgernes og samfundets behov og først bagefter sætte strøm på arbejdsgangen?
En enkelt politimyndighed i provinsen har eksperimenteret med at opbryde grænserne mellem ordenspoliti og kriminalpoliti. Det giver borgerne lettere og hurtigere adgang til at blive betjent af politiet. Et lille beskedent eksempel, der bør kunne inspirere til en helt ny måde at tænke politiet på.
Private virksomheder tilpasser sig løbende det marked, de betjener. Nye måder at organisere sig på og nye arbejdsformer indføres for at drive en succesfuld forretning. Ellers må man lukke.
Det er velkendt, at politiet længe har været teknologisk tilbagestående. Men det er ikke politiets eneste problem. Politiets struktur bør kigges grundigt efter i sømmene, før vi bruger for mange offentlige skattekroner på at understøtte arbejdsfunktioner og strukturer, der har deres bedste tid bag sig.
Lige som det sker i resten af den offentlige sektor i forbindelse med digitalisering og modernisering, må borgeren i centrum.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere