Tag over broen og tjen kassen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. februar 2003.


IT-Branchen Oresund vil kickstarte integrationen i Øresundsregionen med en halvdagskonference. På konferencen præsenteres et nyt databaseværktøj udviklet af Købmandstandens Oplysnings Bureau.

integration
Det er næsten umuligt at lade være med at gabe kæben af led, for der er allerede sagt meget - men kun sket lidt i integrationen af Øresundsregionen. Men de trælse tider kan vise sig at være medicinen, der skal til for at ændre den udvikling.
IT-Branchen Oresund, der er et samarbejde mellem den danske IT-Brancheforening og den svenske pendant IT-Företagen, arrangerer den 27. februar en halvdagskonference med titlen Brug Øresund. Konferencen kan være første skridt i en proces for virksomheder, der ønsker at udvide nærmarkedet til Skåne.
Foreningen har til konferencen allieret sig med konsulentvirksomheden Change Management, der er stiftet af Karsten Kristensen. Han stod som CFO hos DaimlerChrysler bag virksomhedens meget omtalte Øresunds-integration, hvor de svenske og danske aktiviteter blev slået sammen i København.

Kan nå langt på dansk
- Nu handler det om Øresunds strategi i praksis. Og hindringen for integration er ikke sproget, for it-virksomhederne kan nå meget længere på dansk end de sædvanligvis tror. Hindringen har snarere været, at Øresundsregionen har lugtet for meget af politik og for lidt af forretning, siger Karsten Kristensen.
- Nu har mange virksomheder et behov for at udvidede markedet, og så er en integrationsproces lige for, siger han.
På konferencen vil blandt andre Speednames, Software AG og HI3G fortælle om deres erfaringer. Og Købmandstandens Oplysnings Bureau (KOB) vil præsentere et nyt værktøj med adresser på mulige kunder og samarbejdspartnere i regionen.
- Udviklingen er klar til at rulle nu. Selv de meget omtalte skatte-barrierer er det muligt at komme over. Det handler om at lytte til erfaringerne og tænke i nye baner, siger Karsten Kristensen.
Mulighederne for løse at de økonomiske problemer, vil Finn Madsen fra KPMG blandt andet komme og fortælle om på konferencen, der finder sted i Børsbygningen i København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere