Den nye normal: gør mere med mindre

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. januar 2003.


Oracles europæiske førstemand vil sætte ROI på dagsordenen i de mindste virksomheder.

Comdex
Kapacitetsudnyttelse
Den nye normal var hovedbudskabet fra Executive Vice President Sergio Giacoletto fra Oracle i hans tale på Comdex Scandinavia. Med den ny normal mener han situationen, hvor virksomheder arbejder smartere ved at gøre mere med mindre og lade hver eneste udgift betale sig ved at spare penge eller skabe omsætning.

- Det er den virkelighed, vi befinder os i, og det jo fint. Desværre har pessimismen fået overtaget lige nu, sagde Sergio Giacoletto i en snak med Computerworld inden sin hovedtale på Comdex.

Som chef for Oracles aktiviteter i Europa har han måske også mindre at klage over end så mange andre i branchen. Oracle er sluppet relativt heldigt fra de seneste tre års nedtur. Og Sergio Giacoletto tilskriver gerne en del af den trods alt positive tendens Oracles rolle som den noble grå habitklædte database, der altid har passet sit arbejde ovre i hjørnet.

Går efter Microsoft
I december lancerede Oracle en business applications suite til små og mellemstore virksomheder. En suite der går direkte efter kunderne hos Microsoft Business Solution.

- Det vigtige med vores produkt til de mindre virksomheder er, at det er fuldstændig det samme produkt, som vi tilbyder store kunder. Men med vores Linux og clusterteknologi bliver det muligt at skalere op i takt med, at virksomheden vokser uden store ekstraomkostninger, fortæller Sergio Giacolletto.

Den model bringer tanken om afkast af investeringen (ROI) også på langt sigt ind i mindre virksomheder. Men den er også tiltrængt blandt de større, sagde han i sin tale.

- En undersøgelse fra Morgan Stanley af større virksomheder viser, at 67 procent af alle servere kun udnyttes op til 60 procent af deres kapacitet. Under den nye normal har ingen virksomheder råd til at investere i udstyr, der ligger stille i lange perioder.

Billedtekst:
- Under den nye normal har ingen virksomheder råd til at investere i udstyr, der ligger stille i lange perioder, sagde Executive Vice President Sergio Giacoletto, Oracle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere