SimCorp i ny europæisk alliance

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. november 2002.


God uge for softwarehuset SimCorp med en stor ordre og afgørende salgstiltag

Samarbejdsaftale

Det børsnoterede sofwarehus SimCorp har indgået en alliance med det verdensomspændende konsulenthus BearingPoints tyske selskab. En aftale der formelt omfatter uddannelse af BearingsPoints ledelseskonsulenter og fælles markedsføring af SimCorps applikation til investment management, TMS 2000, men reelt er et skift i SimCorps afsætningsstrategi fra direkte salg til en kanalstrategi.

BearingPoint hed indtil starten af oktober KPMG Consulting, men har siden februar 2001 været frigjort fra revisionsgiganten KPMG. Og det Frankfurt-baserede BearingPoint GmbH er ifølge den administrerende direktør Cornel Bender et omdrejningspunkt for omstillingen af den europæiske del af KPMG Consulting til Bearing Point.

For Cornel Bender er alliancen med SimCorp et værktøj, som BearingPoint GmbH vil bruge i resten af Europa. For markedsdirektør Torben Munch, SimCorp, er alliancen et vigtigt signal til aktiemarkedet.

Signal til markedet
- Samarbejdsaftaler er blevet efterspurgt af analytikerne. Aftalen med BearingPoint kan drive udviklingen og skabe nye kundekontakter, siger Torben Munch.

SimCorp har i dag omkring halvdelen af sin forretning på det tysktalende marked, som aftalen med BearingPoint umiddelbart omfatter. TMS 2000 konkurrerer med omkring 90 meget forskellige produkter.

- For os er det afgørende, at SimCorp kan levere et vægtilvæg-produkt til investment management. For lige nu er der et stort potentielt marked som følge af både ny lovgivning og investorkrav, der alle trækker i retning af bedre styring og større gennemsigtighed i styringen af investeringer, siger Cornel Bender.

Tre oplagte markeder
Han peger på tre oplagte markeder, hvor BearingPoint kan sælge Simcorps TMS 2000. Det er forsikringsselskaber, investeringsforeninger- og fonde samt institutionelle investorer som pensionsselskaber og lignende.

- Vi satser også på at kunne bruge TMS 2000 som ramme for egenudviklede ydelser. For eksempel vil vi gerne kunne give en virksomhed, der har outsourcet pensionsfonden mulighed for online at overvåge og kommunikere med den virksomhed, der forvalter fonden, siger Cornel Bender.

Han ser SimCorps produkt som en vigtig brik i et marked, hvor især bankerne traditionelt har sat deres investment management sammen af et antal applikationer, der ganske vist er de allerbedste til netop deres funktion, men til gengæld ikke altid fungerer så godt sammen. Kundens valg af løsning er en vægtning af den risiko som investeringerne repræsenterer over for de samlede omkostninger ved applikationerne til at styre investeringerne.

Aftalen kommer i sammme uge, som SimCorp kunne afslutte en stor ordre på TMS 2000 til Sveriges Riksbank. Og dermed har SimCorp brudt det dødvande, som virksomheden har været inde i siden storaktionæren 2M Invest gik i betalingsstandsning.

Billedtekst:
- Aftalen med BearingPoint kan drive udviklingen og skabe nye kundekontakter, siger markedsdirektør Torben Munch, SimCorp.
Fotos: Jesper Ludvigsen

Billedtekst:
- Vi satser på at kunne bruge TMS 2000 som ramme for egenudviklede ydelser, siger administrerende direktør Cornel Bender, BearingPoint.

Boks:
SimCorp A/S
SimCorp A/S udvikler og leverer software til den finansielle sektor. Adm. dir.: Peter L. Ravn.

2000 2001
Omsætning, mio. kr. 405,0 464,2
Resultat før skat, mio. kr. 0,7
Resultat af primærdrift, mio. kr. -19,7
Antal ansatte 455




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere