Jensby som edderkop

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. september 2002.


Link2-IT er et forretningsnetværk for IT-virksomheder. Den tidligere CSC-chef sidder i midten som bestyrelsesformand.

Præsentationer og forhandlinger i mødelokalerne på store koncerners direktionsgang, møder med chefkolleger fra hele den internationale organisation og kontrakter til mange millioner kroner. Scener fra livet som topchef i en global IT-servicekoncern.
Et sceneri som Asger Jensby har befundet sig i det meste af sin karriere.
Sidste år forlod han topjobbet som nordisk chef for CSC og efter en kort mellemlanding i konkurrenten EDS' nordeuropæiske chefkontor, skal den 54-årige Jensby nu indtage en helt ny rolle - edderkop i et forretningsnetværk.
- Posten som bestyrelsesformand for Link2-IT bliver ikke min hovedbeskæftigelse. Det er derimod en brik i en ny arbejdsportefølje, der orienterer mig mod opgaver i markedet for små- og mellemstore virksomheder, fortæller Asger Jensby.
- Der er slet ingen tvivl om, at de største muligheder for at skabe vækst, men også de største udfordringer med at skabe væksten findes i markedet for løsninger til små og mellemstore virksomheder. Og store IT-virksomheder får meget svært ved at bevæge sig ned i det marked, siger han.
Derfor mener han, at Link2-IT er det hidtil bedste bud på en succes i det marked.
Link2-IT kan bedst beskrives som et kommercielt netværk for IT-virksomheder.
- Link2-IT er en katalysator, der skal få omsætningen til at stige og omkostningerne til at falde hos de selvstændige virksomheder, der er med i netværket. Link2-IT finansieres af kontingent fra medlemmerne og henter sit overskud gennem royalties fra henvisninger i netværket, fortæller Asger Jensby.
Netværket er stiftet af Kenn Boe Hansen, der var med til at starte Aston IT Group. Og grundideen med Link2-IT er ikke så forskellig fra Aston, nemlig at dække kundens behov for en totalløsning gennem et netværk af specialister.
Den store forskel findes i konstruktionen, hvor specialisterne i Link2-IT ikke er organiseret i en koncern, men derimod i et formelt netværk og derfor stadig er selvstændige virksomheder. Virksomhederne henviser så kunder til hinanden, afhængig af det speciale, som kunden har brug for.
- Kernen er en CRM-løsning, hvor vi håndterer Link2-IT kunder. Og i løbet af efteråret bliver det muligt for kunder at henvende sig til Link2-IT uden at kontakte en af virksomhederne i netværket først, fortæller Kenn Boe Hansen.
For små specialistvirksomheder udgør kundehåndtering og fælles markedsføring en stor værdi, som koster et kontingent og gebyr, når virksomheden får en ordre via netværket.
Men det er ikke det eksisterende arbejde blandt de godt 60 partnere, der kommer til at optage manden i midten af netværket.
ASP er målet
- Bestyrelsen skal arbejde med udviklingen af netværksideen. Specielt når det kommer til internationalisering kan jeg give mange erfaringer videre, fortæller Asger Jensby.
Men samtidig skal bestyrelsen holde fast i det egentlige mål for Link2-IT - at blive ASP eller application services provider. En tanke som de fleste har lagt i graven, men ikke Asger Jensby og Kenn Boe Hansen.
- ASP er blot en anden måde at distribuere de samme ydelser, som Link2-IT leverer nu. Det er IT ud af væggen og det kommer, siger Asger Jensby.
Hvornår og hvordan skal han holde et vågnet øje med fra sin position midt i netværket.

Boks:
Link2-IT
Består af businesspartnere, der er håndværkerne og solutionpartnere, der udvikler løsninger. De godt 60 partnere er fordelt på cirka halvt af hver. I de syv måneder netværket havde eksisteret frem til sommer, havde Link2-IT sikret 250 henvisninger og dermed ordrer til en partner i netværket. Partnerne udvælges efter produkter og/eller geografi.
Det færdige netværk ventes at repræsentere en omsætning på en milliarder kroner.

Billedtekst:
Jobbet som bestyrelsesformand i Link2-IT bliver ikke Asger Jensbys hovedbeskæftigelse i fremtiden. Hvad det bliver, vil han endnu ikke afsløre.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere