Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. september 2002.
Med to overvågningsprogrammer går det lille danske softwarehus CapMon i direkte konfrontation med nogle af verdens største softwarehuse.
1. oktober bliver en milepæl for det lille softwarehus CapMon. Den dag vil den første kommercielle installation af sikkerhedsværktøjet SecureMon være i funktion.
SecureMon er en sikkerhedsserver. Den skal på Èn gang erstatte tykke rapporter fra sikkerhedsscanninger med få enkle grafer, som i en browser kan præsenteres for kundens administrerende direktør, og samtidig udstyre de IT-ansvarlige med en udførlig og nem rapportering, som kan bruges til fejlretning.
Dermed tager virksomheden skridtet ud på det marked for sikkerhedssoftware, som IDC skønner vil vokse med gennemsnitlig 17 procent om året frem til 2006 i Europa. Til gengæld er konkurrenterne frygtindgydende, når man er et lille dansk softwarehus med tre udviklere og et konsulenthus med 12 ansatte som moderselskab.
Men det er bestemt ikke frygten for konkurrenterne, der præger administrerende direktør Henrik Blaaberg og teknisk direktør Karsten Højer. Tværtimod er de sikre på, at deres entrÈ på markedet nedefra er den bedste vej til at få en god bid af markedet for sikkerhedsscanninger.
- Det er to år siden, vi lancerede CapMon, der er en applikation til netværksovervågning. Den er nu i funktion hos 40 danske kunder, fortæller Henrik Blaaberg.
- Vi havde tænkt produktet som ideelt for små og mellemstore danske virksomheder. Men det har vist sig, at selv meget store virksomheder med etablerede løsninger til netværksmanagement har kunnet bruge CapMon, fortæller han.
Simpel og browserbaseret
Karsten Højer peger på, at årsagen til den relative succes skal findes i den simple og intuitive browserbaserede funktionalitet. Det er samme koncept, der får dem til at tro på sikkerhedsserveren.
Konkurrenterne er blandt andre Computer Associates, IBM, Symantec og CheckPoint Software. Men Henrik Blaaberg og Karsten Højer peger på, at både et lavere prisniveau og funktionalitet gør virksomheden konkurrencedygtig.
Flygtninge fra Olicom
Henrik Blaaberg var ligesom Karsten Højer ansat i netværksvirksomheden Olicom. Men da virksomheden sang på sidste vers besluttede de sammen med fire kolleger at starte konsulentvirksomheden NWorks.
Ideen med NWorks er at give produktuafhængig rådgivning om netværk. Og det var i forbindelse med det arbejde, at NWorks havde brug for et simpelt og nemt værktøj til at overvåge kundernes netværk.
Det udviklede de selv og endte med produktet CapMon, der står for capacity monitoring. Siden har de udskilt udvikling, produktion og salg i selskabet CapMon, der dog lever side om side med NWorks.
- CapMon-applikationen er i fuld udvikling med opbygningen af en partnerkanal. SecureMon skal lige søsættes, så ser vi den 1. januar, hvor hurtig udviklingen skal gå, siger Henrik Blaaberg.
Billedtekst:
Karsten Højer (tv) og Henrik Blaaberg har begge en baggrund i netværksvirksomheden Olicom. Og de er ikke bange for at bide skeer med de store softwarehuse.