Guide: Her er det rigtige tv for dig

Er du discounttypen, prisbevidst eller miljøfreak? Vi har set på alternative tv-løsninger til forskellige typer forbrugere. Se her hvilket tv, der passer bedst til dig.

Guide: Her er det rigtige tv for dig

Der var engang, hvor et tv bare var et tv. Du susede forbi din lokale fjernsynspusher, snuppede et tv og gik hjem og satte det til.

Det var så ufatteligt nemt, og du behøvede ikke at bekymre dig om det, før det brød sammen 20 år senere.

Men sådan er det ikke længere.

Tv er i dag blevet voldsomt komplicerede og følges af kilometerlange specifikationslister, og vi skal derfor slås med begreber som HDCP, 1080p og progressive scan (Klik her og få styr på fladskærmsvolapyk her).

Fordi fjernsynene i dag er blevet voldsomt indviklede, kan det som forbruger være svært at overskue, hvilket tv der egentlig passer bedst til ens behov og pengepung. Er du prisbevidst, tænker du meget på tv'ets bidrag til elregningen, eller er du til discount?

Så skal du investere i vidt forskellige fjernsyn. Vil du samtidig være sikker på, at det teknologisk holder et godt stykke ind i tv-verdenens digitale tidsalder, skal du også være opmærksom på, om fjernsynet er optimeret til det.

På de næste sider kan du finde ud af, hvilken type tv der passer bedst til dine behov.

Den prisbevidste forbruger

Samsung LE32A567P2W er et rigtigt scoop for forbrugere, der jagter lave priser. For fjernsynet på 32 tommer er velforberedt på den digitale fremtid, uden prisen er gået gennem loftet.

Modellen har digital tuner til både MPEG2 og den kommende MPEG4. Du har derfor ikke udsigt til at skulle slås med eksterne bokse for at få fjernsynet til at virke, når der pilles ved de digitale signaler i den nære fremtid.

Samtidig har Samsungs tv indbygget såkaldt DVB-C-tuner. Det betyder, at det også virker med digitale signaler fra kabel-tv.

Fjernsynet har hæderlige specifikationer som høj HD-opløsning i 1920 gange 1080 pixels, men du får lidt bedre kontrastforhold og responstid, hvis du smider pengene efter en dyrere og måske også større model. For den prisbevidste forbruger er dette dog et sikkert valg.

Set til: 6.800 kroner
Tjek aktuel pris her

Den store blærerøv

Hvis du ikke har plads- eller pengeproblemer, kan du investere i en stor fladskærm. Sony KDL-46W4000 er hele 46 tommer, og du får ikke overraskende et kæmpestort billede.

Derfor skal du helst sidde mindst tre-fire meter væk fra fjernsynet, for hvis du går tættere på, vil billedet ikke se optimalt ud. Fjernsynet er fremtidssikret med digital tuner af typen MPEG4, der bliver standard om få år.

Samtidig har det ligesom Samsung-modellen DVB-C-tuner, og Sonys fjernsyn virker derfor også sammen med digitale signaler sendt via kabel-tv.

Fjernsynet har et arsenal af indstillingsmuligheder, højt kontastforhold og naturligvis HD-opløsning i 1920 gange 1020 pixels.

Alt i alt er det et veludrustet fjernsyn parat til den digitale fremtid, men det kræver plads i stuen og luft i økonomien at byde Sony KDL-46W4000 indenfor. Til gengæld vil de 46 tommer tilfredsstille de fleste blærerøve.

Set til: 10.200 kroner
Tjek aktuel pris her.

Discounttypen

Hvis prisen er det vigtigste punkt på din indkøbsseddel, kan du i dag få LCD-tv meget billigt. Amitech 22L 333 hører til i denne kategori, og med 22 tommer egner det sig bedst til børneværelset, køkkenet eller sommerhuset.

En af fordelene ved fjernsynet er, at det har indbygget dvd-afspiller til en samlet pris omkring 2.700 kroner. Fjernsynet har DVB-T tuner til MPEG2, og det vil sige, at den kan fange de nuværende digitale signaler.

Men når standarden skifter i 2012, vil det kræve en ekstern boks til et par hundrede kroner, hvis fjernsynet skal tage alle de nye kanaler, som kommer på det tidspunkt.

Til under 3.000 kroner kan man ikke forvente mirakler, og discountjægeren må i det her tilfælde være parat til at gå på kompromis med kvaliteten.

Fjernsynet har da også et meget lavt kontastforhold og betragtningsvinklen er langt fra så høj som på dyrere tv-modeller. Det betyder, at du helst skal sidde nogenlunde lige foran fjernsynet, for hvis du rykker dig alt for meget ud til af siderne, vil de levende billeder ikke tage sig særlig kønt ud.

Til gengæld er Amitech 22L 333 en hurtig her-og-nu-løsning, som du ikke bliver flået for.

Set til: 2.700 kroner
Tjek aktuel pris

Den miljøvenlige forbruger

Fjernsyn er ikke så slemme strømslugere som for blot et par år siden. Faktisk arbejder de fleste producenter på at skabe modeller med mindre forbrug af watt, og det er efterhånden ved at være lidt af et konkurrenceparameter at producere tv-modeller, som er billigere i drift.

Grundig er dog gået længst i kampen mod din voksende elregning ved at introducere Toronto Zero. Som navnet antyder bruger det nul watt, når det står på stand-by.

Grundig har ikke været i stand til at give os pris eller eventuel lanceringsdato på fjernsynet, og vi har heller ikke mange specifikationer at gå efter. Det findes dog i en 37 og 42 tommer version.

For den miljøvenlige forbruger ser det ud til at blive lidt at lækkerbisken.

Til filmelskeren på farten

Hvem siger, at tv og film skal ses på et fjernsyn? Hvorfor ikke bare bruge den bærbare computer. I så fald er Sony Vaio VGN-FW21Z et godt bud.

Computeren har Blu-ray-drev og kan derfor afspille de nyeste HD-film. Det sker i en opløsning på 1920 gange 1080 pixels på den 16,6 tommer store skærm. Det er i øvrigt de færreste bærbare, som kan prale med samme skærmopløsning.

Med sit fokus på levende billeder er computeren ideel til filmelskeren, som i bogstaveligste forstand altid har sin "minibiograf" lige ved hånden. Computeren kan naturligvis tilsluttes fladskærmen i stuen via HDMI-kabel og dermed fungere som afspiller af dvd- og Blu-ray-film.

Hvis du gerne vil bruge computeren til at se tv på farten, kan du investere i en digital tv-tuner kamufleret i en USB-nøgle, eksempelvis Pinnacle PCTV DVB-T Stick Ultimate. Den gør dig i stand til at se DR, DR2 og TV2, samt optage tv-udsendelser på computeren.

Den digitale tv-tuner virker kun med den nuværende MPEG2-standard, så den vil være forældet om fire år. Til en pris af 400 kroner vil det dog ikke være en voldsom afskrivning.

Sony Vaio VGN-FW21Z
Set til: 11.999 kroner
Læs anmeldelse her

Pinnacle PCTV DVB-T Stick Ultimate
Digital tv-tuner til computeren
Set til: 400 kroner
Tjek aktuel pris her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere