Nordisk præg på OracleWorld

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. juni 2002.


Effekten af mindre nordiske virksomheder som tidligere brugere af ny teknologi er et underliggende
tema på OracleWorld.

Teknologier, der sikrer kunderne et bedre afkast af investeringerne (ROI) i IT. Det var hovedoverskriften for denne uges OracleWorld i København, hvor Oracles chef for Europa, Mellemøsten og Afrika, Sergio Giacoletto var vært for godt 8.000 deltagere.
- At få mere ud af, hvad et firma allerede har - hvad enten det er folk, fysiske aktiver, systemer eller faciliteter - er i fokus på alle niveauer i en organisation i dag. Firmaer kan nu udnytte potentialet i deres eksisterende IT-infrastruktur og opnå stor ROI ved at drage nytte af nye teknologier som clustering og integrated applications solutions, siger Sergio Giacoletto.
Mens fokus på integration og ROI er globale trends, når det kommer til informationsteknologi, så havde OracleWorld i København også et nordisk præg. Peter Perregaard er administrerende direktør i Danmark, og han mener, at OracleWorld fik en hel speciel dimension, fordi nordiske virksomheder tidligt tager ny teknologi til sig.
For Peter Perregaard inkluderer den nordiske dimension også det faktum, at de fleste virksomheder er små og mellemstore og derfor er et markedssegment, som er meget interessant og kommer stadig mere i fokus hos hele softwareindustrien lige nu.
- OracleWorld i København signalerede også, at Oracle-teknologi ikke kun er for rigtig store virksomheder. Vi vil gerne hjælpe virksomheder med 100 til 500 ansatte med vores teknologi, siger Peter Perregaard.
Sergio Giacoletto mener, at mellemstore virksomheder og den offentlige sektor er to af de vigtigste forretningsområder lige nu, fordi det er områder, hvor ROI er ekstremt vigtigt.

Positive takter
- Hvis man kigger på ny teknologi, er vi på et punkt, hvor alle former for virksomheder skaber mere og mere information, og de vil gerne dele det hele. Så vi er nødt til at skabe løsninger til at styre denne trend, siger han.
Det er derfor, at folk stadig samles omkring begivenheder som OracleWorld, selvom forretningsudsigterne fortsat er dystre i Europa.
- OracleWorld handler ikke så meget om salg eller om at afslutte aftaler. Det er meget mere om at skabe opmærksomhed på teknologien, så det her er uddannelse lige så meget, som det er marketing, siger Sergio Giacoletto.

Billedtekst: Peter Perregaard, administrerende direktør for Oracle Danmark, og Sergio Giacoletto, Oracles chef for Europa, Mellemøsten og Afrika. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere