Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 27. maj 2002.
Flere store Navision-forhandlere mener, at Microsofts brand og støtte vil accellerere deres igangværende planer
om at knopskyde i udlandet.
Med Microsofts køb af Navision bliver der nu sat turbo på de planer, der i forvejen var på bordet hos mange store danske Navision-forhandlere.
Aston Naviteam, Hands, Mærsk IT (LEC) og Kontor Syd har længe fokuseret på nøgleord som globalisering og Microsoft-platforme og har alle i flere måneder slået deres folder på udenlandske markeder.
De mener, det længe har ligget i kortene, at Microsoft med sin .Net-strategi vil komme til at spille en betydelig rolle i Navisions univers.
De glæder sig nu til gennemførelsen af Microsofts køb af Navision, da det vil skubbe deres aktiviteter endnu hurtigere i global retning.
- Det er jo en uundgåelig udvikling. Forretningsmæssigt bliver Navision-forhandlere nødt til at tage stillling til, hvilket spor de vil følge, forklarer direktør Ole Wamsler hos landets største Navision-hus, Hands, der selv har valgt at satse globalt og på Microsofts platforme.
Microsofts navn sælger
Netop fordi Hands har truffet dette valg, spår Ole Wamsler gyldne tider for firmaet, når Navision kommer ind under Microsofts vinger.
- Jeg ser absolut bedre muligheder i udlandet nu. Microsoft findes jo i hver eneste afkrog af verden, siger han og henviser til værdien af Microsofts brand.
Samme melding lyder fra LEC's udviklingsdirektør Finn Conradsen:
- Vi har udviklet en særlig brancheløsning til slagterierne, Navimeat, som vi har forsøgt at sælge i udlandet. Det bliver ikke svært nu, hvor vi får Microsoft i ryggen, siger Finn Conradsen.
Hos landets fjerde største Navision-hus, Aston Naviteam, er direktør Bjarne Søballe også absolut positiv overfor nyheden om opkøbet.
Firmaet har i forvejen satset kraftigt på salg i udlandet, men vil ifølge Bjarne Søballe nu kunne gå langt mere aggressivt ud.
- Navision har fået åbnet døren endnu mere til resten af verden fra den ene dag til den anden. Nu skal vi ikke til at forklare hvem, Navision er, hver gang vi vil sælge i udlandet, siger direktør Bjarne Søballe.
Tillid til Microsoft
Fra det sønderjyske Navision Solution Center, Kontor Syd, lyder der også positive toner.
Firmaet, der har tre danske kontorer, er på vej med et lignende antal i Tyskland.
- Markedet kræver, at man enten udvikler eller afvikler, siger firmaets direktør, Svend-Aage Kjær, om baggrunden for at Kontor Syd skyder knop i udlandet. Han glæder sig, som sine konkurrenter, meget over Microsofts købstilbud til Navision.
Kontor Syd er oprindelig Damgaard-forhandler og har derfor også arbejdet med platforme fra Microsofts konkurrent Oracle.
Men Svend-Aage Kjær har, som de førnævnte spillere, fundet det nødvendigt at satse fuldt på Microsoft-teknologier.
- Det er ikke svært at se, at det hele går i den retning. Ham Bill Gates er jo ikke sådan til at komme uden om, lyder det godmodigt fra sønderjyske Svend-Aage Kjær.
Han har tillid til, at Microsoft nok skal sørge for også at understøtte andre mulige platforme blandt Navisions kunder i lang tid endnu.
Ifølge IDC's analytikere bliver Microsoft som ejer af Navision og Great Plains verdens femte største spiller på det globale ERP-marked.
Boks: De 10 største Navision Solution Centre i Danmark
Baseret på indkøb hos Navision (i ikke-prioriteret rækkefølge) Kilde: administrerende direkør Søren Fink Jensen, Navision Danmark
Hands
Columbus IT Partner
WM Data
Aston Naviteam
EDB Gruppen
Thy Data Center
Munk IT
Mærsk IT
NaviCom
Billedtekst: - Navision har åbnet døren endnu mere til resten af verden fra den ene dag til den anden. Nu skal vi ikke til at forklare hvem, Navision er, hver gang vi vil sælge i udlandet, siger direktør Bjarne Søballe for forhandleren Aston Naviteam.
Foto: Torben Klint