Klog teknologi erstatter kloge penge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. maj 2002.


Et avanceret webservice-produkt er
blevet udviklet i en teknologisk trekant mellem norske ProffZone, danske Soft
Design og globale Computer Associates.

Et nyt webservice-produkt fra norske ProffZone er blevet til i et så tæt samarbejde med teknologileverandøren, at der reelt er tale om en venture-investering. Men investeringen består af teknologi i stedet for den traditionelle model med penge og bestyrelsesposter.
Det er danskfødte Claus
Haals der med daglig base i Stavanger har udviklet produktet, som har fået stor bevågenhed helt op i toppen af Computer Associates' organisation. Selv beskriver han webservice- produktet som et forretningskoncept.
- Med konceptet bliver ProffZone limen mellem byggevareleverandører og håndværkere. For konceptet er et værktøj, der skal gøre byggeprojekter mere profitable for både håndværkerne og byggevareleverandørerne, fortæller Claus Haals.

Gordisk knude
Efter mange år i den danske byggebranche flyttede Claus Haals til Norge. Og i 2000 gik han i gang med at undersøge muligheden for at løse den traditionelle gordiske knude mellem håndværkernes manglende loyalitet og byggevareleverandørernes begrænsede indtjening.
Han snakkede med forskellige leverandører om muligheden for at lave projektet. Hos Computer Associates i Norge så landechefen Bjørn Kjendalen muligheden for at få demonstreret firmaets portalløsninger og tanker om webservices i praksis.
- Vi var og er et rent greenfield-projekt. Og dermed blev CA-partnerskabet en slags
seed-kapital i form af teknologi, siger Klaus Haals.

Soft Design med
Samtidig blev kontakten knyttet til det danske softwarehus Soft Design. Soft Design laver udviklingsværktøjerne Websydian, som blandt andet kan bruges til udvikling af webservices i Computer Associates CleverPath Portal.
Selvom Claus Haals først i påsken 2002 startede et egentligt pilotprojekt, så har ProffZone allerede vakt opsigt i CA. Chefen for CA's teknologiudvikling Yogesh Gupta inviterede således Claus Haals med til at præsentere ProffZone som en del af den officielle lancering af CleverPath Portal på årets CA World.
I løbet af dette år er han inviteret til at præsentere ProffZone ved flere CA-arrangementer i USA. Det passer Claus Haals svært godt, for der er en hage ved konceptet.
- På små markeder som de nordiske er der kun plads til, at Èn kæde af byggevareleverandører har ProffZone. Derfor er det afgørende med en hurtig internationalisering, siger Claus Haals.

Billedtekst: Computer Associates har investeret klog teknologi i ProffZone-konceptet. Softwarekoncernens teknologichef Yogesh
Gupta (billedet) har inviteret Claus Haals til flere præsentationer af konceptet.

ProffZone
Med ProffZone bliver håndværkerne i stand til at gå direkte ind i leverandørens elektroniske værdikæde og bestille varer. Løsningen er lavet, så bestillingen samtidig er et projektstyringsværktøj for både håndværkeren og leverandøren.
- Når håndværkeren har været ude hos kunden første gang, så vælger han i portalen de numre på byggematerialer, han skal bruge fra leverandøren. Denne indtastning er grundlaget for hele projektet, forklarer direktør Claus Haals, ProffZone A/S.
For herefter kan ProffZones løsning lave projektplan, teknisk evaluering af projektet, kalkulation, tilbud til kunden, kontrakt, detailplan for byggeriet med monteringsplan etc. og til sidst et projektregnskab. Alt sammen via en browser til en hvilken som helst klient fra PDA til pc.
- ProffZone er integration af byggevareleverandørens ERP, lagerstyring og så videre i en portal, som håndværkerne kan nå hvor som helst, når som helst. For en typisk byggevareleverandør kan sådan en service over for kunderne betyde en øget indtjening på mellem 15 og 20 procent.
Det skyldes ifølge Claus Haals både en effektivisering i ordrebehandlingen og den øgede loyalitet, som et fast forhold mellem håndværksmester og byggevareleverandør skaber. For håndværkerne mener han, at ProffZones effektive projektstyring gør det muligt at flytte sig fra den nuværende indtjeningsmargin på cirka fire procent og tættere på de 13 procent, som håndværkerne hellere vil se på bundlinien.

Billedtekst: Håndværksmestrene kan effektivisere projektstyringen så meget med Proffzone, at indtjeningsmargin har en god chance for at komme i nærheden af 13 procent mod de nuværende fire.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere