Afgørende at tilføre værdi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. april 2002.


Det danske salg af McAfee startede med agentur hos Danadata. I dag er Eterra fortsat den største nordiske forhandler af produktet.

En af de allermest sælgende antivirus-software, både i Danmark og på verdensplan, hedder McAfee, og kommer fra Network Associates.
Den største danske forhandler af produktet er Eterra og her sidder manden, der i sin tid startede salget af produktet herhjemme.
Han hedder Steen Pedersen og startede et McAfee-agentur i det daværende Danadata for 11 år siden. I dag er McAfee et rent kanal -produkt, fortæller han.
- Alle kan sælge antivirus. Det vigtige er, at man tilføjer værdi og som forhandler ved, hvordan man servicerer og vedligeholder kundernes antivirus-løsning, siger produktchef Steen Pedersen.
3.000 kunder
Eterra har i dag opbygget en kundedatabase med omkring 3000 McAfee-erhvervskunder.
De tegner en fast to-årig kontrakt med virksomheden og serviceres via en hotline, som rummer telefonnummer, e-mail og web, som de får med ved licenskøb.
Mellem 30 og 40 procent af salget er bokse, resten licenssalg.
En del af McAfee leveres som ASP-løsningen McAfeeASap, der er designet til virksomheder og downloades og administreres via web.
Yderligere tilførsel af værdi
- Vi tilfører produktet yderligere værdi, for eksempel via distributions-, konfigurations- og vedligeholdelsesværktøjer, der gør det nemmere at installere og vedligeholde antivirus-softwaren. Samtidig udsender vi hver anden måned en aktuel cd-rom til kunderne, der indeholder et slags øjebliksbillede af aktuelle programmer til eksempelvis fejlretning, siger Steen Pedersen.
Hans bud lyder, at McAfee i dag dækker omkring 40 procent af det danske marked for antivirus-løsninger, mens den nærmeste konkurrent Norton står for omkring en tredjedel af markedet. Eterra er den største McAfee forhandler i Skandinavien. I Danmark sker indkøbene via flere distributører, blandt andre Landis, Scribona og Ingram Micro.

Billedtekst:
Produktchef Steen Pedersen fra Eterra startede det danske McAfee-agentur i det daværende Danadata for 11 år siden.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere