Overblik: Køb den rigtige minibærbar

De vejer ikke meget, og prisen er lav. De små minibærbare har været et hit det seneste år, og vi giver dig her overblikket over de bedste modeller på det danske marked lige nu.

For et år siden var der ingen, men nu vælter vi rundt i billige minibærbare.

Producenterne spytter dem ganske enkelt ud hurtigere end kuglerne fra et maskingevær, og derfor kan det være svært at få et overblik over de mange maskiner.

Vi har derfor samlet vores seneste anmeldelser af de små computere for at gøre din jagt på en ny, prisbillig computer lidt lettere.


LG X110

Testdato: den 13. oktober 2008. Karakter: 4/6

Pris: 3.999 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her

PC World siger: LG X110 virker som en fornuftig mininote - om end i den anonyme hvidgrå ende. Godt nok er maskinen billig, men blandt andet HP og Acer har vist, at derfor behøver computerne ikke at være helt anonyme. Men er 10,2 tommers skærm, indbygget 3G modem og Windows XP en kombination, som er skræddersyet til dig, kan LG X110 være et fornuftigt - om end lidt anonymt - bud på en lille bærbar.

Læs hele anmeldelsen her



Acer Aspire One
Testdato: den 6. oktober 2008. Karakter: 4/6

Pris: 2.800 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her

PC World siger: De små mininotes er ikke til alle brugere og til alle programmer. Men skal du se film på farten, skrive mails og udføre kortere opgaver, surfe eller se lidt billeder, er de helt perfekte. Og Acer One er en af de bedre af slagsen.

Læs hele anmeldelsen her



Asus Eee S101
Testdato: den 7. oktober 2008. Karakter: 5/6

Pris: 4.999 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her

PC World siger: Asus angiver, at maskinen kommer til at koste mellem 4.500 og 4.999 kroner i Danmark, når den lanceres midt i november. Det gør i vores øjne Asus Eee S101 til et fornuftigt tilbud til alle, som ikke er faldet for en traditionel mininote, fordi de ønsker noget, som er tættere på en "rigtig" bærbar i byggekvalitet og design.

Læs hele anmeldelsen her


MSI Wind
Testdato: den 25. august 2008. Karakter: 5/6

Pris: 3.300 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her

PC World siger: I brug er MSI Wind en fin og alsidig maskine, som kan det meste af, hvad vi forventer af en superlet mininote. Skulle vi ønske os forbedringer, så havde vi gerne set et bedre tastatur. Vi har dog anvendt både Office 2007 og Photoshop CS2 uden de helt store problemer, men som altid med lidt længere ventetider, når de store billeder skal behandles.

Læs hele anmeldelsen her



Asus Eee PC 901
Testdato: den 21. juli 2008. Karakter: 5/6

Pris: 3.499. Pristjek: Se aktuel pris her

PC World siger: Den vinder på en hurtig processor og et lavt strømforbrug. Vi brugte maskinen på trådløst netværk i næsten fire timer, før den begyndte at tigge om sin livgivende strømforsyning. Det er ganske flot og kan uden problemer matche HP 2133 med det store 6-cellede batteri. Asus Eee PC er en perfekt rejsekammerat for mange.

Læs hele anmeldelsen her



HP 2133
Testdato: den 2. juni 2008. Karakter: 5/6

Pris: 3.999. Pristjek: Se aktuel pris her

PC World siger: Alt i alt er der tale om en rigtig interessant og nyttig maskine til folk, som ikke vil bære på alverden, men som samtidig ønsker de samme funktioner som deres almindelige computer kan - blot lidt langsommere.

Læs hele anmeldelsen her


Modeller på vej
Strømmen af minibærbare vil ikke stoppe, og der er mange nye modeller på vej. Her kan nævnes:

  • Dell Inspiron Mini 9 - læs mere her

  • Packard Bell Nebo - læs mere her

  • Samsung NC10 - læs mere her

  • Lenovo S10 - læs mere her

  • Lenovo IdeaPad U110 - læs mere her



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere