Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. januar 2002.
Billedtekst: Sture Plaugmann, F.L. Smidth: Documentum-projektet skal være med til at integrere forretningsprocesserne i firmaet på globalt plan.
Foto: Torben Klint
F.L. Smidth er i fuld gang med at opbygge et globalt system til styring af sine tegninger, styklister og instruktioner i forbindelse med opførelse af cementfabrikker.
F.L. Smidth vil samle alle tekniske informationer fra sine tre selskaber i Vigerslev, Bethlehem i USA og Chennai i Indien, så det bliver muligt at registrere, læse og opdatere dokumenter, uanset hvor udviklings-centret er placeret.
Cement-giganten er i fuld gang med at rulle dokumenthåndteringssystemet Documentum ud til de tre selskaber.
Indførelsen af dokumenhåndteringssystemet medfører også en standardisering af de dokumenter, der skabes på de tre lokationer.
- Det er faktisk ikke nogen banal opgave at standardisere tegningsformater for eksempel i forbindelse med udskrivning af dokumenterne, forklarer Sture Plaugmann, der er projektleder på Documentum-projektet.
Besværlige standarder
Han forklarer, at bare en ting som at blive enige om standarder for tegnings-hoveder og -numre kan være besværligt, når det skal foregå på tværs af tre kontinenter.
Han betegner projektet som en utrolig spændende opgave, fordi der virkelig her er tale om at nedbryde globale grænser.
Dokumenthåndteringssystemet skal afløse gamle tegningsarkiver og mikrokort, der vil blive scannet ind i systemet, efterhånden som der bliver brug for dem.
350.000 tegninger
Når systemet starter, vil det i alt komme til at rumme cirka 350.000 elektroniske tegninger, styklister og instruktioner blot fra F.L. Smidths danske afdeling. 205.000 af disse tegninger er cad-tegninger fra AutoCad, der er standard cad-system hos F.L. Smidth.
Hertil skal omkring 150.000 cad-tegninger og styklister hos afdelingen i Bethlehem også lægges ind i systemet.
Oven på dokumenthåndteringssystemet lægges en række systemer fra det skotske firma McLaren, der understøtter håndtering af teknisk dokumentation i både engineering- afdelingerne og F.L. Smidths meget store reproduktionsafdeling for tekniske dokumenter.
McLaren er desuden med til at implementere systemet via en speciel projektmodel kaldet FastTrack til styring af Documentum-projekter.
Systemerne fra McLaren er objektorienteret middleware: K-Visia giver adgang til data i forskellige databasesystemer, K-Design styrer cad-tegninger og Plot Center-modulet styrer udskrivning af print og plot.
900 brugere
I løbet af et par år skal omkring 900 brugere have adgang til systemet. Desuden vil der blive etableret en mere afgrænset web-adgang til systemet for medarbejdere på F.L. Smidths udekontorer og for partnere.
Documentum-databasen er implementeret i en Oracle-database, som afvikles på en Unix-baseret server hos F.L. Smidth i Vigerslev. Databasen rummer dokumenter og metadata (data om data). Metadata sørger for at styre, at det altid er den korrekte version af en tegning eller dokument, som brugeren får adgang til.
Undgår replikering af data
- Ved kun at have Èn databaseserver slipper vi for at replikere data mellem tre databaser. Dermed slipper vi for hele tiden at køre meget store datamængder ud over vores frame relay-netværk. Det ville blandt andet resultere i dårlige svartider, forklarer Sture Plaugmann.
I stedet er der på hver af de tre lokationer opstillet identiske Windows NT-baserede content-servere, der styres fra databasen i Vigerslev samt de lokalt installerede applikationer. Dokumenterne på filserverne synkroniseres om natten.
Content-serverne er forbundet til såkaldte e-content servere, som betjener brugernes klient-pc'er.
Første del af projektet går i luften i Vigerslev i marts. Derefter følger USA-afdelingen efter i april og afdelingen i Indien kommer på systemet i maj.