Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. januar 2002.
Billedtekst: Dette billede fra sidste års Teknik & Data kan ses som en slags forvarsel om dette års fokus på " IT i byggeriet" på messen i Odense.
Danmarks største messe for teknisk IT trodser krisen i IT-branchen og byder på det sædvanlige antal udstillere.
Trods de kolde krisevinde, der suser gennem IT-branchen, synes den tekniske del af IT-branchen ikke at være ramt helt så hårdt som resten af branchen.
Det er i hvert fald det signal som sendes, når Danmarks største IT-messe Teknik & Data den 5. februar for fjortende gang slår portene op til tre dages messe i Odense Congress Center.
Teknik & Data byder atter engang på over 200 udstillere og arrangøren, Danske Fagmesser, forventer et lignende antal besøgende som i de senere år, hvor besøgstallet har stabiliseret sig på godt 10.000.
Teknik & Data 2002 er den sædvanlige cocktail af udstilling og et omfattende konferenceprogram. Messen rummer også to specialafsnit for henholdsvis datafangst og industriel automation. Sidste år tiltrak konferencerne alene 1.200 gæster.
I år handler konferencerne om både bløde og hårde emner som produktivitet i den kreative proces, cad/cam, tidsbesparende værktøjer, implementering af automations-systemer, ERP i produktionen, automatisering i procesindustrien, forandringsledelse, produktivitet i selvstyrende grupper, forholdet mellem underleverandør og producent samt produktionssystemer.
En særlig konference i forbindelse med messeafsnittet ScanDanmark fokuserer udelukkende på datafangst.
En nyskabelse er Byg-IT 2002, der på tre halvdagskonferencer, som navnet antyder, stiller skarpt på IT-anvendelsen i byggesektoren. Netop nogle af aktørerne i denne sektor har været meget sene til for alvor at tage IT-værktøjer i brug.
Konferencen tilrettelægges af Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI). Den suppleres med et fælles udstillingsområde for byggeriet. Konferencerne er: "Fremtiden for det digitale byggeri", "Fra vision til virkelighed i byggeriet" og "Byggeriets IT-løsninger i hverdagen"