Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. januar 2002.
Billedtekst: Medarbejderne vil blive forbundet tættere med trapper og broer i atriet, der er centrum i Canons nye domicil i Søborg. Visualiseringer: Arkitektgruppen i Århus.
Canon Danmark vil tage sin egen teknologiske medicin og flytter til nyt hovedkvarter, der skal signalere firmaets ændrede profil til kunderne.
Det er ikke gammel vin på nye flasker, men derimod en ny profil i et nyt hus.
Canon Danmark rykker efter 28 år i Herlev teltpælene op til efteråret og forlader sit nuværende hovedkvarter til fordel for et helt nybygget hus i Søborg over for Danmarks Radio og Gyngemosen.
Huset er specialdesignet, så det bliver en levende demonstration af de løsninger, Canon leverer frem for enkeltstående produkter, som virksomheden i dag er bedst kendt for.
- Vores nuværende hovedkvarter er ikke ret godt til at understøtte videndeling, fordi det er opdelt i cellekontorer og semi-storrum. Derfor indstillede vi til bestyrelsen, at vi byggede nyt i stedet for at forsøge med en ombygning, forklarer administrerende direktør Jeppe Frandsen, Canon Danmark.
Han tilføjer, at afdelingerne i det nye domicil vil blive bundet tættere sammen. Det gælder blandt andet et salg, ordresupport og logistik:
- På den måde vil medarbejderne få en bedre forståelse for hinandens arbejdsområder, siger Jeppe Frandsen.
I det nye hus får ingen egne kontorer, heller ikke chefgruppen.
Medarbejderne med på råd
Jeppe Frandsen peger på, at virksomhedens medarbejdere i analyser af tilfredsheden med arbejdspladsen har vendt tommelfingeren nedad for de nuværende fysiske rammer.
Derfor har medarbejderne også på stormøder været inddraget, så de har kunnet kommentere og bidrage med ideer til indretningen af det nye hus.
- Afdelingslederne er i planlægningen af indretningen også blevet spurgt om hvilke kolleger, det er vigtigt at være i tæt kontakt med, siger kommunikationschef Else-Marie Westh, Canon Danmark.
Fleksibilitet
Efter at have set på to mulige løsninger for designet af det nye hovedkvarter faldt valget på et forslag fra arkitektfirmaet Arkitektgruppen i Århus.
Grunden til valget var primært husets fleksibilitet og at det giver nem adgang på tværs mellem medarbejdergrupperne.
Huset på fire etager er opbygget omkring et atrium, og der er forbindelser på kryds og tværs af atriet via trapper og broer. Kontorarealet er i alt 5.500 kvadratmeter.
Der indrettes små mødearealer med cafÈborde til mere uformelle møder.
Multimedievæg
En central del af huset er en gennemgående multimedievæg, der slanger sig gennem stueetagen og første sal. Væggen har allerede fået tilnavnet "Canon-muren" og skal bruges til at vise præsentationer over for kunder og samtidig anvendes til at give informationer til medarbejderne.
Det nye hus er også specielt på den måde, at der næsten ingen plads vil være til gammeldags papirarkiver. Jeppe Frandsen siger:
- Vi ser en kæmpe fordel i at næsten alle informationer foreligger i digital form. Så vil de kunne anvendes til deling og opsamling af viden på en helt anderledes effektiv måde end traditionelle arkiver.
Det skal således være lige så let for medarbejderne at arbejde hjemmefra som på kontoret.
Dokumenthåndtering
Blandt de værktøjer, Canon tager i brug i det nye byggeri, er egne systemer til dokumenthåndtering. Kunderne vil også kunne få en præsentation af for eksempel, hvordan virksomheden selv fremstiller sine materialer til markedsføring.
Karperne i dammene og bonzai-træerne i den japanske have har i mange år været uadskilleligt forbundet med Canon Danmark i Herlev.
De siger til september endeligt farvel til deres hidtidige venner og må så blot håbe på, at der snart kommer nye beboere i ejendommen til at fodre og vande dem.
Billedtekst: Sådan tager indgangspartiet til
Canons nye hovedkvarter sig ud.