Luksus Eee S101 bærbar til lav pris

Traditionelt har markedet for designbærbare været reserveret til dem, som er parat til at betale ekstra. Men med udvidelsen af Asus Eee-series med S101 er de moderigtige og smalle bærbare rykket ned i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Se test, pris og billeder her.

Luksus Eee S101 bærbar til lav pris

Asus spytter for tiden nye Eee-serier ud i et tempo, som antyder, at ingeniørerne i deres udviklingsafdeling ikke har sovet i flere måneder.

Søvnmangel eller ej, Eee-serien af små bærbar har gået deres sejrsgang verden over. Også i Danmark har Eee 701, 900 og nu 901 klaret sig godt.

Designet har dog ikke været særligt inspirerende, og modeller som Acer Aspire One, MSI Wind og HP 2133 har tilbudt design, som fik Eee-erne til se lidt kliniske ud.

Tynd og flot

Med Eee S101 er det dog slut. I stedet har vi en flot, tynd og imponerende maskine.

Samtidig er vægten holdt nede på blot 1.100 gram på vores præcise portovægt. Det er flot, når man tager skærmen på 10,2 tommer i betragtning.

Til sammenligning vejer vores SSD-baserede Acer Aspire One med en 8,9 tomme skærm 1.055 gram. Tykkelsen er i den tyndeste ende blot 18 millimeter og i den tykke ende 25 millimeter. Se osgå vores web-tv med Eee S101 her.

Den største forskel fra de øvrige Eee PC modeller er, at Asus har skiftet det billige hvide plastik ud med lækrere materialer.

Asus Eee S101 er derfor holdt i et flot og enkelt design med brug af metal, sort skinnende plastik og et lysebrunt låg med lidt nister i. Skærmen er også blevet blank, men ikke så blank at det generer - sådan som det gør hos HP 2133 (se anmeldelse | se pris).

Godt tastatur

Tastaturet er en af akilleshælene på de små bærbare. Kun HP 2133 og Acer Aspire One kan påstås at have rimelige til gode tastaturer, mens MSI Wind (se anmeldelse | se pris) og den nuværende Eee-serie føles lidt for meget som legetøj.

Den fælde er Eee S101 dog ikke faldet i. Tasterne er gode og en smule bedre end Aspire One. Det er godt, for mens producenterne fremfører, at de små maskiner primært er til at modtage informationer på, så er vi en hel del, som også taster noget ind fra tid til anden. Vores model var med engelsk tastatur, men en dansk model vil være parat til lanceringen midt i november 2008.

Udenpå finder du tre USB-porte, Ethernet, VGA og mikrofon/høretelefonstik, der pryder siden af den lille maskine, og inden i finder du desuden den nye trådløse standard 802.11n samt Bluetooth.

Traditionel indmad

Asus Eee S101 er baseret på Intels Atom-processor, og det er et fint valg. Det betyder, at mens S101 ikke er en hurtigløber til store regneark eller fotoredigering, så virker den fint sammen med Windows XP og programmer som Outlook eller Word 2007.

Browser-oplevelsen er også tilpas hurtig, og der er heller ikke nogen problemer med at se film i for eksempel DivX-format. Skærmen på 10,2 tommer har den sædvanlige opløsning på 1.024 x 600 pixels, og det er til at holde ud at se på i længden.

Batteriet er et 4-cellet med 2450 mAh og en af de mere imponerende ting ved S101. For mens MSI Wind og Aspire One knapt kan komme over to timer med deres 3-cellede batteri, så klarede vores Asus Eee S101 sig op over fire timer med både WiFi og 90 procent skærmbelysning tændt. Dermed er Eee S101 oppe i samme klasse som HP 2133, der dog kræver et tungt 6-cellet batteri for samme batterilevetid.

Lille men hurtigt lager

Som altid med de små lette maskiner må du undvære et dvd-drev, så har du det behov, skal du ud og investere i et eksternt. Fraværet af en stor skærm, et drev og en traditionel harddisk er dog med til at holde vægten nede. Til gengæld kan hastigheden ryge i vejret, og en opstart ind i Windows XP tog blot 45 sekunder.

Lageret er dog blot på 16 gigabyte, hvor vores testmodel havde knapt 11 gigabyte ledigt efter StarOffice var installeret. Det er sandsynligvis svært at opgradere lageret internt, men til alt held er Eee S101 udstyret med et SD-slot, hvor du kan installere et SD-kort. Med de nuværende priser koster et godt 16 gigabyte SD-kort under 500 kroner, der dermed skal lægges oven i anskaffelsesprisen på Eee S101.

20 gigabyte online-lager inkluderet

Asus har desuden et såkaldet online-lager på 20 gigabyte tilknyttet din Eee pc, sådan at du - hvis der er netadgang - kan gemme og hente fra det eksterne lager.

Asus angiver, at maskinen kommer til at koste mellem 4.500 og 4.999 kroner i Danmark, når den lanceres midt i november.

Det gør i vores øjne Asus Eee S101 til et fornuftigt tilbud til alle, som ikke er faldet for en traditionel mininote, fordi de ønsker noget, som er tættere på en "rigtig" bærbar i byggekvalitet og design.

Galleri 1: S101 med Aspire One og Eee

Galleri 2: Asus Eee S101 - design

Galleri 3: Mere Asus ES101 - skærm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere