Lenovo klar med mindre og kraftigere bærbare

Lenovo er klar med en komplet serie nye bærbare baseret på Intels nyeste Centrino 2 platform. De nye modeller spænder fra den helt lette X-serie til den kraftige W-serie. Se dem her.

Da Lenovo lancerede den 13 tommer store, kraftige og lette X300 bærbare tidligere på året, var der få anmeldere, som kunne få armene ned.

Vi kvitterede med scoren fem ud af seks og så frem til modeller med indbygget 3G-modem og større SSD-harddisk.

Om det er vores fromme ønsker eller den teknologiske udvikling, skal vi lade usagt, men Lenovo præsenterer nu X301.

Og her er der både taget udgangspunkt i Intels nye Centrino 2 platform med DDR3 ram, DisplayPort, en hurtigere processor og muligheden for 80 og 128 gigabyte SSD-diske.

SSD-diskene er de netop lancerede Intel-diske, som lover nogle af markedets højeste hastigheder (mere om Intel SSD her hos Hardware Watch).

X301 samt X200 kommer desuden både som en X301 og en X301s model.

Det lille "s" bagefter modelnavnet indikerer, at der er tale om en særlig strømbesparende (low voltage) Intel processor. Dermed kører modellen længere på batteriet på bekostning af en lidt langsommere ydelse.

X200 er X300'erens lillebror

Af andre nyheder er den længe ventede X200. Her er tale om en lillebror til X300, som samtidig skal afløse X61-serien. Skærmen på 12 tommer er blevet opgraderet fra 4:3 formatet til det mere moderne 16:10, og processor og motherboard er sprunget på Centrino 2 vognen.

Ud over den større skærm er den også blevet kraftigere og kan leveres med LED-teknologien, som blev introduceret med X300. Forbedringerne betyder, at X200s i Lenovos egne målinger klarer op til 13,3 timer på en opladning mod ni timer for X61s. X200 fås også som tablet ligesom det var tilfældet med forgængerne X60 og X61.

For at sikre mobilitet er de nye Lenovo-modeller desuden enten "WWAN enabled" hvilket betyder, at modellen er udstyret med et 3G-modem (mini pci) eller "WWAN ready" hvilket betyder, at antenner og SIM-kort læser er på plads, men at selve mini-pci modemmet skal købes.

Køber du en model med mini pci-kortet, får du i øvrigt også en GPS med, da det er standard på det valgte 3G-modem.

W700 er den ekstreme arbejdsstation

Mens de små modeller ofte løber med opmærksomheden, så burde Lenovos lancering af W700 få et par øjenbryn til at løfte sig. For hvor X301 er en lille maskine spækket med det nyeste mobilteknologi, er W700 den ultimative slæbbare arbejdsstation.

Mens vægten er holdt på 3,8 kilo, kan W700 leveres med en quadcore processor, otte gigabyte ram, to - og op til tre - 320 gigabyte harddiske, 17 tommer skærm, Blu-Ray-brænder, indbygget farvekalibrering af skærmen samt ikke mindst en indbygget digitizer, som kan bruges til grafisk arbejde. W700 er snart i butikkerne, men med en pris på lidt over 30.500 eksklusive moms kan det være, du skal spare op over lidt længere tid.

Af andre modeller lancerer Lenovo også W500, en 15,4 tommers workstation samt modellerne SL300, SL400 og SL500. De sidste tre er budget-modeller beregnet til små og mellemstore virksomheder, som ønsker Thinkpad teknologi til en mere overkommelig pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere