Billig HP-minibærbar får dansk lanceringsdato

HPs billige mininote 2133 får nu dansk lanceringdato samt pris. Den er lav, men ikke i bund, til gengæld er lanceringsdatoen lige om hjørnet.

Den sølvgrå HP 2133 har længe været reserveret til HP kunder uden for Danmark. Således måtte vi på pcworld.dk helt til USA med vores kreditkort, da vi skulle lave vores test af 2133 tilbage i juni måned. Du kan læse, hvorfor vi gav den fem ud af seks stjerner i den oprindelige test her.

Nu er HP, ifølge mininote.dk, dog klar til dansk lancering den 1. september.

HP 2133 leveres, som den eneste mininote på det danske marked, med Windows Vista Business som standard. Den version, som i første omgang kommer til Danmark, er desuden udstyret med en Engelsk / Norsk udgave af styresystemet, sådan at tasterne bliver norske. Det er dog en relativ smal sag at skifte sprog på Vista. Se vores guide her.

HPs kommunikationschef Henrik Kirkeskov udtaler til mininote.dk, at han forventer en pris på omkring 4.000 kroner inklusiv moms.

Lille skærm belaster øjnene

Med sin 8,9 tommer skærm og en opløsning på 1.280 x 768 pixels er HPs 2133 forrest, når det kommer til skærmkvalitet og opløsning. Bagsiden er dog, at kombinationen af lille skærm og høj opløsning i længden skaber meget trætte øjne.

Det er dog heller ikke ambitionen for de mange små mininotes at være din primære computer. I stedet kan du købe dig en 17 tommer såkaldt desktop replacement, som matcher en stationær pc, og så en mininote til rejsebrug.

Til gengæld kan kommende ejere glæde sig over, at HP 2133 er udstyret med det bedste tastatur blandt de nuværende mininotes.

Trængsel på markedet

Med lanceringen af HP 2133 bliver der endnu mere trængt på det danske mininote-marked. I forvejen er Asus stærkt til stede med Asus Eee 900 - og snart den hurtigere 901 - MSI med MSI Wind, Medion med Akoya og nu HP med 2133. I horisonten lurer desuden Acers Aspire One samt Dells tilsvarende mininote. Begge er sat til lanceringen i løbet af august måned.

Læs også historien om Asus Eee 901's kommende danske premiere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere