Computerworld News Service: De fleste ansatte i teknologibranchen tilbringer store dele af deres hverdag på behagelige kontorer på deres behagelige kontorstole foran deres behagelige computerskærme.
Men der findes faktisk i teknologiens verden jobs, der er farlige og decideret ubehagelige og som kræver et helt særligt drive at udføre.
Her følger en liste over nogle af de mest ubehagelige og farlige jobs i vores del af verden. Du er velkommen til at tilføje flere forslag i debatforummet herunder.
Indholds-moderation på nettet
Tænk på de mest afskyelige ting, som du kan forestille dig. Og forestil dig så, at dit arbejde er at sidde dagen lang og kigge på den slags ting i lange baner: Vold, tortur, misbrug af børn og ubehageligheder i samme boldgade.
Sådan nogenlunde kan man beskrive arbejdsdagen for de personer, der modererer indholdet på internettet og filtrerer, hvad der kan komme ud til internettets mange millioner slutbrugere.
Det er disse personer, der sørger for, at der ikke dukker billeder af børneporno eller døde mennesker op på pop up-vinduer eller internet-sider rundt omkring.
Du kan møde en af politiets hårdkogte it-personer, der dagligt kigger på de hårde ting her.
Elektronik-fabriksarbejder
Herhjemme og generelt i Vesten er fabriksarbejde stadig et almindeligt og velordnet område.
Sådan står det imidlertid ikke altid til andre steder i verden i almindelighed og i Østen i særdeleshed. Og det er her, at der bliver produceret meget store dele af den elektronik, som vi anvender i vores dagligdag.
Det vidner eksempelvis sikkerhedsnet under flere elektronikfabrikker i Kina om. Sådan nogen har en fabrik i Shenzen, der blandt andet producerer iPhone 4 for Apple, opsat, efter 10 ansatte har begået selvmord ved at hoppe ud fra en høj mur siden januar.
Foxconn, der samler iPhones, iPads og andre produkter for Apple, Dell og HP er blevet beskyldt for ekstremt dårligt og voldsomt presset arbejdsmiljø for arbejderne, der primært er unge indvandrere fra landlige egne i Kina.
Selskabet har efter beskyldningerne hævet lønningerne og forsøgt at hæve moralen ved at indføre forskellige arrangementer på fabrikkerne.
Foxconn beskæftiger omkring en million medarbejdere og er i færd med at udvide medarbejderstaben med yderligere 300.000 mand.
Reparere undersøiske internetkabler
De store undersøiske kabler står for at forbinde stort set alle verdens internetforbindelser, og de er kort og godt vitale for, at internettet fungerer ordentligt.
Kablerne forbinder kontinenterne med hinanden, og det kan få alvorlige følger, hvis de går i stykker - for eksempel som følge af et løbsk skibsanker eller et undersøisk jordskælv. Det kan du læser mere om her.
Når de går i stykker, skal de repareres, og det skal helst gå hurtigt.
Det er et arbejde, der ofte foregår på store dybder, og selv om meget af arbejdet i dag foregår via fjernstyret robot, skal teknikerne opholde sig i lange perioder på åbent hav og være klar til at rykke afsted straks og uden varsel.
I dag arbejder omkring 70 skibe på verdens have med reparation og installation af fiberoptiske kabler, der ofte ligger på flere kilometers dybe.
Hvert skib har omkring 50 mand ombord - inklusive ingeniører med speciale i kabel-installation og folk, der står ved roret på de fjernstyrede robotter.
Mobilteknikere og skraldemænd
Mobilteknikere/tårnklatrere
Alene i USA arbejder 11.000 mand med at installere og reparere de højtsiddende installationer, der forbinder mobiltelefoner med hinanden.
I 2006 døde 18 af dem som følge af arbejdsrelaterede uheld, og flere organisationer har peget på, at mobiltelefon-tårnklatring er blandt de farligste jobområder i Amerika.
Flere af uheldene ser dog ud til at kunne være undgået, hvis de pågældende teknikere havde båret det nødvendige sikkerhedsudstyr. Ligeledes sker uheldene ofte, når teknikerne af forskellige grunde klikker sig ud af sikkerhedsselerne i et kort øjeblik for at skifte position eller andet.
Ureguleret ophugning af elektronik
Når du sender en gammel computer eller en udtjent monitor til de evige jagtmarker, er det herhjemme mere reglen end undtagelsen, at apparatet bliver adskilt og genbrugt efter de foreskrevne regler.
Sådan er det imidlertid langt fra alle steder i verden. Mange steder vil de udtjente maskiner ende på lossepladser i Asien eller Afrika.
Her er der mennesker, der forsøger at tjene et par håndører på at smadre maskinerne med økser eller lignende og dernæst rippe dem for materialer, som sælges.
Det er et mildest talt usundt arbejde, da de pågældende personer risikerer at komme i nærkontakt med farlige materialer fra maskinerne som bly, cadmium, kviksølv og brandhæmmere.
Minearbejdere
Det østlige Congo er rigt på materialer, der spiller centrale roller i at få elektroniske apparater til at fungere.
Området indeholder blandt andet tantalum, der anvendes i kondensatorer, tin, der anvendes i lodninger, wolfram, der anvendes i mobiltelefoner samt guld.
Trods denne rigdom arbejder tusindvis af afrikanere under ekstremt dårlige forhold med at grave disse materialer op.
Det vurderes, at en del af indtægterne fra minearbejdet går til at finansiere forskellige congolesiske hær-grupper og smugler-virksomheder.
Endnu har ingen teknologi-producenter været i stand til at certificere deres produkter som "konflikt-fri," selv om blandt andre Intel og Motorola arbejder på det.
Infrastruktur-arbejde i krigszoner
Én ting er at have et farligt arbejde i fredstid. En anden er at forsøge at udføre en opgave, mens man risikerer at være i en snigskyttes sigtekorn.
Det gør opgaverne med at bygge kommunikations-infrastruktur - både civile og militære - i krigsramte opgaver til en af branchens mest risikable jobs.