Artikel top billede

Virksomheder klynger sig til den oldgamle IE6

Kan det virkelig passe? Microsofts udskældte og forældede Internet Explorer 6 lever fortsat i bedste velgående i mange virksomheder.

Internet Explorer 6 er udskældt og blokeret af en række webtjenester.

Browseren har hele ni år på bagen, og selv Microsoft advarer mod, at man bruger den, og selskabet har gentagne gange gjort opmærksom på, at sidste salgsdato er overskredet.

Alligevel anvendes Internet Explorer 6 ifølge sikkerheds-mediet Threatpost stadig i mange virksomheder.

Threatpost citerer en undersøgelse blandt sikkerhedsfirmaet zScalers kunder, der viser, at en ud af fem medarbejdere i virksomhederne stadig anvender IE6.

Ifølge zScaler skyldes den høje andel af IE6-brugere, at IE i det hele taget er den foretrukne browser i de fleste virksomheder.

23 procent kører med IE6

Ifølge sikkerhedsfirmaet anvendte 23 procent af kunderne i andet kvartal i år fortsat IE6.

Threatpost skriver, at en anden grund til IE6's fortsatte popularitet er, at en del interne webapplikationer- og tjenester er designet til at køre i denne browser, og at virksomhederne derfor holder igen med at opgradere til en nyere version af IE eller en helt anden browser.

"Virksomheder har en tendens til at være mere bekymrede for bagud-kompabilitet end sikkerhed. De er bekymrede for den webapplikation, de byggede for fem år siden," forklarer Mike Sutton zScaler til Threatpost.

Version 9 på trapperne

Noget kunne tyde på, at zScalers opgørelse ikke er helt galt på den. I hvert fald viser den seneste statistik fra Net Applications, der måler globale web-tendenser, at IE6 fortsat har en markedsandel på 16,97 procent.

Det er vel at mærke mere end den nyere IE 7's 11,43 procent, men dog mindre end IE8's 26,87 procent.

Microsofts Internet Explorer, der netop i denne uge fylder 15 år, er nået til version 9, som Microsoft er på trapperne med i en beta-version.

Det er i øvrigt interessant, at IE6 ifølge FDIM kun har en markedsandel på 3,2 procent her i Danmark, mens det ser noget anderledes ud på verdensplan.

Net Applications opgørelse:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere