Brug stemmekommando til at styre din Google-mobil

Nu kan du give avancerede kommandoer til din Android-mobil, der forstår selv længere sætninger og kontekst. Det virker fint på engelsk, men ikke på dansk. Lær at bruge funktionen her.

Det er som taget ud af en science-fiction-film, men Google har netop gjort det muligt at bruge avancerede stemmekommandoer på din Android-mobil, så du hurtigere kan få den til at adlyde dit mindste ønske.

Hvis vi skal være helt ærlige, så kan det også være en besværlig opgave at skulle bruge et virtuelt tastatur hele dagen, så hvorfor ikke bare snakke til mobilen, hvis muligheden eksisterer?

Rigtig smart...på engelsk

Inden vi kommer alt for godt i gang, så er vi nødt til at understrege, at Googles nye "Voice Actions" i øjeblikket kun virker på amerikansk engelsk, men har du ikke noget imod at finde din amerikanske accent frem, så kan du faktisk få din mobil til at lystre alle dine kommandoer, næsten helt uden af løfte en finger.

For at komme i gang, så skal du have en Android-mobil med version 2.2 af operativsystemet og smutte ind i Android Marked. 

Her skal du søge efter "Voice Search" og downloade app'en til din mobil.

Nu har du så mulighed for at udtale 10 forskellige kommandoer, som din mobil så prøver at forstå og udføre for dig.

Du vil eksempelvis kunne bede mobilen om at sende en sms til en kontaktperson og endda udtale, hvad der skal stå i meddelelsen. Igen, du skal holde dig til engelsk indtil videre.

Ellers kan du bede din mobil om at ringe til en speciel kontakt, se et kort over en by eller et bestemt område eller skrive en note til dig selv.

Du kan også fortælle din Android-mobil, hvad for noget musik du vil høre netop nu eller få den til at ringe til en forretning ved blot at udtale navnet.

Skal du ind og besøge pcworld på nettet, så er det også bare at sige "Go to pcworld.dk"

I infoboksen i højre side kan du se nogle af stemmekommandoerne, og du får en total oversigt over dem på denne webside.

Der er mere

Google er tydeligvis stolt af funktionaliteten og har fundet en medarbejder frem til at prale løs af mulighederne i YouTube-videoen herunder.

Den giver en nem og hurtig opsummering af mulighederne med stemmekommandoerne, og vi gyser lidt ved tanken om, hvad Google måske kan finde på et par år ude i fremtiden:

Ud over stemmekommandoer så har internetgiganten også lanceret en "Chrome to Phone"-applikation, der gør det muligt at sende links, kort og telefonnumre direkte til din mobil fra Chrome-browseren på din computer.

Desværre er app'en og den tilhørende Chrome-udvidelse endnu ikke tilgængelig for os danskere, men det er forhåbentlig blot et spørgsmål om tid.

Se video om Chrome to Phone her:

Sidst, men ikke mindst, så har Google også lanceret en betaversion 6.0 af Chrome-browseren til Windows og Mac.

Den nye browser har et opdateret visuelt udseende, flere muligheder for autoudfyldning af data og så kan du synkronisere dine udvidelser og autoudfyldningsdata mellem alle dine computere, der kører Chrome.

Se video med mulighederne her:

Nå ja, så er Googles V8 JavaScript-motor (der udvikles her i Danmark) cirka 15 procent hurtigere end før. Vi siger tak, Google.

Du kan hente Google Chrome 6 beta her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere