Test: Smart musikafspilning på mobil og pc

WiMP giver adgang til millioner af musiknumre, og du kan vælge mellem alt fra Nephew til Kandis. Tjenesten virker både med din mobil og pc, og den er himmerige for musikelskere. Vi har testet løs.

Test: Lækker musikafspilning på mobil og pc

WiMP betyder egentlig skvat oversat fra engelsk, men musiktjenesten er alt andet end et stykke ubrugeligt elektronik.

Ifølge Telenor og Aspiro Music, der står bag tjenesten, er WiMP da også en forkortelse for Wireless Music Player, og det er også en ældre betegnelse for interaktion med computere.

Netop det trådløse er et helt centralt element i musiktjenesten, da den ud over at virke på din (bærbare) pc også virker på din mobil. Du kan dermed tage musikken med på farten.

Musikken streames til enten din mobil eller pc.

På computeren skal du installere en afspiller, der er baseret på Adobe Air. Den har et let og lækkert design, der gør det nemt at navigere rundt mellem de millioner af musiknumre, som WiMP stiller til rådighed.

Du kan vælge imellem alt fra Nephew og Tina Dickow til Gnags og Kandis. Der er også massevis af internationale hit at vælge imellem, og det er lige før, man bliver forpustet, når der søges og bladres rundt i det omfangsrige musikkatalog.

Glimrende musikafspilning
Heldigvis er WiMP ret godt opbygget, og du kan oprette playlister, samt afspille andres. Da vi testede, var der playlister som VM 2010 Fodboldsange, Roskilde 2010, Old School Hip Hop: 1979-1985.

Brugere kan dele deres playlister med andre brugere, og listerne kan sendes rundt via Facebook og Twitter. En smart måde at give musiktjenesten en duft af socialt medie.

Musikafspilningen fungerer fremragende. Søg, find og afspil. Selve afspilleren er utroligt intuitivt opbygget, og du kan nemt udpege favoritter og hurtigt få organiseret en stor bunke musik, som matcher din smag.

Lydkvaliteten med WiMP er ganske fornuftig, når der tænkes på, at musikken streames.

Smart til mobilen
Den helt store bonus ved WiMP er, at den fungerer på din mobiltelefon, hvis det er en Android-model. Der arbejdes også på understøtte iPhone og Nokia-modeller.

Vi testede med Android-udgaven af WiMP på HTC Desire og HTC Tattoo, og det var en fryd. Det kræver dog, at du har en lille smule tålmodighed, når sangene streames enten via WiFi eller telefonens dataforbindelse.

Der kan gå nogle lidt lange sekunder, før musikken spiller.

Husk i øvrigt at det kan blive en dyr fornøjelse at rålytte til al din yndlingsmusik, hvis du udelukkende bruger mobilens dataforbindelse - medmindre du har en flatrate-aftale med din teleudbyder og dermed betaler en fast pris for at gå på nettet med telefonen. Med WiMP er brugeren dækket mod ekstraregninger og kan derfor bruge tjenesten for fuld skrue - det gælder dog ikke, hvis du er taget på ferie i udlandet og dermed roamer på en udenlandsk teleudbyders net.

På mobilen kan du i øvrigt benytte de playlister, som du måske allerede har oprettet foran computeren, og det er virkelig smart.

Du får ikke lov at headbange

Det er dog ikke alverdens musik, der kan afspilles via WiMP.

Flere kunstnere kan fortsat ikke se fidusen ved digital musik, og det er især de hårde drenge fra Metallica, AC/DC og Rammstein, der ikke vil lade dig headbange til deres numre.

Det er muligt at finde musik fra eksempelvis Metallica, men du får at vide, at numrene ikke kan afspilles, da bandets pladeselskab ikke tillader streaming.

Heldigvis har WiMP aftaler med rigtig mange andre kunstnere, så du skal ikke bekymre dig om at mangle musik at afspille.

Ikke for hvem som helst
Telenor tilbyder ikke sin musiktjeneste til hvem som helst. Du skal have et abonnement hos teleselskabet, der tilbyder forskellige løsninger som telefoni, bredbånd og mobilt bredbånd.

Hvis du har et abonnement er prisen for WiMP 99 kroner om måneden, mens du ved at have to abonnementer, eksempelvis mobiltelefon og bredbånd, slipper med 49 kroner om måneden.

Prisen kan måske få nogen til at trykke på eject-knappen, når der tænkes på, at TDC tilbyder musiktjenesten Play til sine abonnenter uden ekstra beregning.

Men når der tænkes over omfanget af tilgængelig musik, er 99 kroner om måneden ikke ret mange penge, og det svarer faktisk til, hvad det koster at benytte betalingsversioner af internationale musiktjenester som eksempelvis den meget omtalte Spotify.

Prisen er også under, hvad en cd koster om måneden, mens du får adgang til de nyeste udgivelser, som du kan lytte til igen og igen og...

Det er ikke helt dumt skruet sammen, selv om vi i øjeblikket lever i en verden, hvor vi gerne vil have alting gratis.

Telenor har med WiMP skabt en virkelig vellykket musiktjeneste, der virker både på din pc og mobil. Det er ærgerligt, at den udelukkende er for kunder, der har eller opretter et teleabonnent hos Telenor.

Men alt i alt er WiMP en spændende og brugbar musiktjeneste, der sørger for at underholde sine brugere - og ikke mindst præsentere dem for både gamle og nye iørefaldende melodier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere