Alt om Ubuntu Linux - sådan kommer du i gang

Har du endnu ikke vovet at prøve Ubuntu Linux, eller ved du ikke helt, hvad det egentlig er for noget, så læs denne artikel. Her har vi samlet alt om det alternative operativsystem. Læs anmeldelser og flere guides til, hvordan du kommer i gang med Ubuntu Linux.

Alt om Ubuntu Linux

Microsoft sælger ikke XP mere, og Vista driver nogle brugere til vanvid, men hvad med Ubuntu Linux?

Det alternative operativsystem får knap så meget opmærksom som Microsofts to seneste, men nu giver vi mulighed for at blive klogere på, hvad Ubuntu er, og på hvordan du kommer i gang med det gratis operativsystem.

Så brokker du dig over dit nuværende styresystem, er der ingen undskyldning for ikke at prøve Ubuntu, når du har læst denne artikel.

Anmeldelser af Ubuntu

Sidste år testede vi Ubuntu 7.04, og vores anmelder var begejstret for operativsystemet.

- Dommen er dog klar: Ubuntu er den letteste og mest overskuelige Linux-distribution, vi endnu har testet, skrev han blandt andet i anmeldelsen, som du kan læse her.

Senere sidste år kom Ubuntu 7.10, som vi også kiggede nærmere på.

- Men hvad betyder det alt sammen så? Er Ubuntu 7.10 den Linux-distribution, man kan give til almindelige mennesker med god samvittighed? Svaret må være JA! Selvfølgelig fungerer Ubuntu lidt anderledes end Windows, selvfølgelig er der meget software (især spil), som kun kører på Windows, og selvfølgelig er der mange hardwarefabrikanter, der ikke understøtter Linux. Men det er alt sammen gammel snak. Med en moderne pc, hvor man sikrer sig, at al hardware er understøttet, og med indkøb af printer og webcam og andet ekstraudstyr med Linux-understøttelse, fungerer Ubuntu præcis lige så godt som Windows XP og Vista, skrev vores begejstrede anmelder.

Væk er alle de tekniske nørderier, og alting fungerer automatisk og stabilt - nogle gange endda bedre end på Windows. Læs anmeldelsen af Ubuntu 7.10 her.

Sådan kommer du i gang med Ubuntu

Det lyder nok som en kæmpe operation at komme i gang med et helt nyt operativsystem, men det er det slet ikke.

Det tager under en halv time at blive fint kørende med nyeste udgave af Ubuntu Linux, og du kan beholde din Windows-installation.

Vi har en guide til, hvordan du gør, så læs
'Guide: Gratis styresystem på en halv time', så er det ingen sag at prøve Ubuntu.

Har du kastet din kærlighed på Ubuntu, så kan du fortsætte med guiden
'Installer og opdater programmer i Ubuntu-Linux'.

Og det er nok en god ide, for det foregår nemlig på en helt anden måde end i Windows, når man skal installere nyt i Ubuntu.

Til sidst kan du skrue op for det grafiske lir i Ubuntu. For eksempel kan du arbejde med adskillige skriveborde på én gang og skifte mellem dem ved at dreje hele arbejdsfeltet som en gigantisk terning.

Læs 'Guide til gratis grafisk guf i Ubuntu' og se, hvordan du aktiverer "kuben" - som funktionen hedder - og mange andre imponerende effekter.

Ubuntu 8.04 blev frigivet tidligere i år, og du kan finde den samt læse meget mere om Ubuntu på www.ubuntu.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere