Artikel top billede

Facebook får børnealarm

De unge Facebook-brugere får nu en alarmknap, der kan trykkes på, når det trækker op til digitalt uvejr på det sociale netværk.

For at forbedre sikkerheden for de yngre brugere af det sociale netværk Facebook, introducerer folkene bag den populære tjeneste nu en alarmknap, der giver de 13- til 18-årige mulighed for at rapporterer om mistænkelig opførsel blandt andre brugere, og som samtidig giver adgang til råd og vejledning om sikkerhed.

Det skriver ritzau/Reuters.

Facebook indfører alarmen efter en langvarig kampagne fra organisationen Børneudnyttelses og Onlinebeskyttelsescentret CEOP.

"Vi ved fra samtaler med lovovertrædere, at en synlig afskrækkende panikknap vil kunne beskytte de unge på nettet," siger Jim Gamble, der er direktør i CEOP.

De unges alarmmulighed vil samtidig give forældrene større tryghed, nå deres poder anvender Facebook, vurderer han.

Bortført og voldtaget

Også hos Facebook-folket er tilfredshed at spore.

"Vi har sammen udviklet en ny måde at hjælpe unge med at kunne færdes sikkert online," siger Joanna Shields, vicedirektør for Facebook i Europa, Mellemøsten og Afrika.

"Det er kun ved hjælp af en konstant og samordnet indsats mellem branchen, politiet, forældre og de unge selv, at vi kan alle kan færdes sikkert på nettet."

Det massive pres fra CEOP er blandt andet foranlediget af en episode, der udspillede sig sidste år.

Her blev en 17-årig pige bortført, voldtaget og dræbt af en mand, som hun havde mødt på Facebook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere