Jesper Stein Sandal

Tidligere Journalist, klummeskribent eller blogger

Linkedin

Se Jesper's LinkedIn profil

2.422 artikler på Computerworld

Jesper Stein Sandal

Orm koster nordiske udbydere 92 millioner

Ifølge en udregning fra netværksfirmaet Sandvine vil internetudbyderne i Skandinavien i år have en samlet udgift på 92 millioner kroner, som ene og alene skal tilskrives ormeangreb. Især support og mistede kunder, der koster dyrt.

27. maj 2004 kl. 14.18 | læs »

Microsoft-kompromis skal stoppe spoofing

Microsoft har accepteret at slå sit eget antispam-forslag sammen med et uafhængigt projekt. Dermed kommer internettet tættere på at sætte en stopper for spoofing, hvor spammerne forfalsker afsenderen på e-mails. Det vil stort set udrydde spam og samtidig fjerne størstedelen af de virus, der bliver spredt via e-mail.

27. maj 2004 kl. 10.26 | læs »

Politikere vil tvinge udbydere til viruskamp

Flere danske partier er klar til at lovgive for at tvinge internetudbyderne til at scanne alle kundernes e-mail for virus, medmindre kunderne selv vælger det fra. Internetudbyderne afviser, at det kan lade sig gøre at lovgive sig ud af problemet. I stedet skal markedskræfterne gøre arbejdet, mener de.

26. maj 2004 kl. 17.20 | læs »

Danske Asetek: Vandkøling til masserne

Brønderslev-firmaet Asetek vil lade vandkøling afløse luftkøling i pc'er. Derfor arbejder selskabet nu i højere grad på at udvikle billige vandkølesystemer, som henvender sig til pc-producenterne. Det første produkt med en pris, der nærmer sig luftkøling, er netop kommet på markedet.

26. maj 2004 kl. 13.36 | læs »

Kritik: Udbydere bør tilbyde gratis virusscan

Internetudbyderne bør tage ansvaret på deres skuldre og tilbyde gratis virusscanning af kundernes e-mail. De almindelige brugere kan nemlig ikke tage stilling til, om de for 25 kroner ekstra skal købe sig til antivirus, mener tidligere Prosa-formand Peter Christensen. Sikkerhedsorganisationen DK-Cert er uenig.

26. maj 2004 kl. 11.11 | læs »

Microsofts hjemmeside hacket

Det er endnu en gang lykkedes hackere at overskrive en del af indholdet på Microsofts websted, www.microsoft.com. Hackerne har tilsyneladende fået adgang til en administratorside, hvorfra de kunne plante deres webgraffiti i webstedets database.

25. maj 2004 kl. 16.32 | læs »

Softwarefejl lagde globalt servernetværk ned

En softwarefejl betød, at en lang række servere gik ned hos Akamai, der distribuerer data for nogle af verdens største firmaer. Selskabet lever blandt andet af at kunne levere kapacitet til websites, der udsættes for oversvømmelsesangreb, og Akamai afviser selv at være blevet offer for et hackerangreb.

25. maj 2004 kl. 14.04 | læs »

Strammere krav til Linux-udviklere

Nu skal der styr på, hvem der har bidraget med hvad i udviklingen af open source-styresystemet Linux. Linux' grundlægger Linus Torvalds har fremsat en forslag, der indebærer systematisk dokumentation af, at alle udviklere, der bidrager med programkode, rent faktisk har rettighederne til den kode, de leverer.

25. maj 2004 kl. 13.44 | læs »

Danskere: Mac OS står stadig pivåbent

Det danske sikkerhedsfirma Secunia advarer om, at der fortsat findes et "ekstremt kritisk" sikkerhedshul i Apples styresystem, Mac OS X. Apple udsendte fredag en opdatering, som ifølge Secunia ikke retter hele sårbarheden, og derfor er Mac-brugerne stadig udsatte.

24. maj 2004 kl. 15.02 | læs »

Google-værktøj skal udfordre Microsoft

Søgemaskinen Google ruster sig til skarp konkurrence fra Microsoft, som vil indbygge flere websøgningsfunktioner i Windows. Derfor vil Google svare igen med et søgeværktøj, som skal søge i filerne lokalt på pc'en.

24. maj 2004 kl. 11.15 | læs »