Avatar billede pustefisken Nybegynder
09. november 2010 - 09:25

asp.net og JQuery Slideshow

Jeg skal bruge et slideshow meget lig det der er på Flickr.com.
Data trækkes fra en database og billederne hentes via links (ikke blobs). Billederne findes i en fuld størrelse samt 32x32 til thumbnails.

Link til billeder www.mejuba.com/member/folder/default.aspx?id=19&folderid=12_36098

Billede basic.png illustrer fint hvad det er der skal laves. Slideshowet er dynamisk i bedde og højde og består af fire dele. Øverst (1) er der et fast layer med nogle links og noget tekst.
Markeringen 2 er et yderligere layer som viser billed data (beskrivelse, dato billedet er taget etc).
Markering 3 er selve billedet som vises med ratio med er skaleret til fuld højde - fra top til bund.
Marking 4 er en footer med thumbnails af all de mulige billeder. Der er en frem og tilbage knap, en fullscreen og en stop / start knap.

Efter et antal sekunder skal layer 1 + 2 + 4 skjules igen. Ved mousemove event skal de vises igen. Se vedlagte billede clean.png.

De billeder der skal loades / vises må forventes at være at høj kvalitet (over 5 MB) så preloading og skalering skal tage højde for dette.
Jeg tror at det vil være bedst at lave det i Jquery og css (har fravalgt Flach og Silverlight). Har fundet en del (http://www.twospy.com/galleriffic/index.html) som evt kan bruges. Det største problem ligger nok i at få loadet billederne og skaleret til en fornuftig størrelse uden at skulle loade hele billedet først (tager også en f... lang tid og sluger maget båndbredde).

Ser frem til at høre fra dig (jeg er ikke helt bekendt med pointsystemet så jeg har bare sat kryds i 60!?).

Mvh

Nicolai
40 600 690
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester