Avatar billede luke2009 Nybegynder
16. maj 2009 - 09:43 Der er 1 kommentar

Problemer med combobox

Hej

første problem:
Hvordan sættes comboboxen til at vælge et bestemt item fra dens liste ved start. Jeg har kun værdien fra tidligere valg item med over i formen som en string.
Jeg har prøvet med combobox1.selecteditem = string


Andet problem:
Er det muligt at putte to værdier pr. item i en combobox lige som man kan i en HTML dropdown, hvor man har en label og en value?

Jeg har forsøgt mig med valuemember og displaymember, men de lader til at sætte een værdi for selve comboboxen og ikke det enkelte item.
Avatar billede sirius Nybegynder
16. maj 2009 - 11:26 #1
første problem:
Det kommer lidt an på hvad du bruger som datasource til din combobox, er det nogle objekter, eller er det blot strings?

andet problem:
Du kan bruge dine egne objekter som datasource, og så vælge (via displaymember) hvilken property der skal vises på brugergrænsefladen. Du kan så få fat i det valgte objekt via selecteditem og caste det til dit eget objekt igen.

/jacob
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester