Avatar billede mcds Nybegynder
04. marts 2009 - 22:34

Varm GPU, samt mulig opgradering!

Hej eksperter!
Jeg overvejer at opdatere min PC, da den efter meget kort tid begynder at hakke rigtig meget i diverse spil. Det er efterhånden en gammel sag, og jeg har undersøgt, hvad forskellige årsager til, at den hakker, kan være:

1) Dels tror jeg, at min GPU bliver for varm. Jeg har et Sapphire Radeon X1600 på 512 MB. I løbet af de sidste tyve minutter har den toppet på 82,1 grader uden at være udsat for et specielt pres (Jeg har støvsuget min computer grundigt). Den ligger konstant omkring 80 grader, selvom det er lige ved opstart, eller jeg skriver denne her besked i firefox. Derfor tænker jeg, at den første investering skal gå på en ny køler til mit grafikkort - eller eventuelt et nyt grafikkort, hvis det kan gøres billigt. Jeg har dog ikke meget forstand på kølere og aner ikke, hvad jeg skal vælge.

2) Jeg har 2 x 512 MB ram på 400 MHz - og jeg har kun mulighed for at have 2 GB ram i alt på mit bundkort. Skal jeg investere i 2 x 1 GB ram og eventuelt på en højere frekvens eller hvad? Hvis ja, hvilke?

3) Den tredje mulighed er jo at købe en masse ny indmad eller en ny computer, men det er kun en nødløsning, hvis det andet ikke kan betale sig.

Min computer består af følgende:
Motherboard: Gigabyte SiS 661FX.
Processor: Intel Pentium 4 processer 530, 3 GHz.
RAM: 2 x 512 MB, 400 MHz.
Grafikkort: Sapphire RADEON X1600, 512 MB.
OS: Windows XP.

Opsummeret kort:
Skal jeg købe en ny køler til mit grafikkort eller et nyt kort? Skal jeg købe flere ram eller nyt bundkort og flere ram?  Eller kan det bedst betale sig at købe en ny computer?

På forhånd tak for hjælpen :-)

Mark C.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester