Avatar billede stefmeister Nybegynder
12. december 2007 - 23:47 Der er 1 løsning

MySQL laver fejl i bogstaver

Hej

Jeg er rendt ind i et mystisk problem. Hvis jeg laver en ny data til min sql med æ, ø og å, så går det fint nok med at smide det ind osv. men hvis jeg så inde i phpmyadmin retter i tabellen, så laver den bogstaverne om til mystiske tegn, altså æ, ø og å. Ø bliver erstatter af et ? og ligeledes bliver æ og å erstattet af mystiske tegn.
Jeg prøvede så at gå ind og ændre i phpmyadmin, og sagde at det hele skulle være med ascii tegnsætning, så ødelagde den alle records, med æ, ø og å i hele min tabel. Normal er det kun den man redigerede i.
Hvordan får man det løst sådan, at man kan skrive æ, ø og å, uden den brokker sig? Jeg kan hvis jeg selv skriver det i php og smider i et dokument på serveren, men det er lidt upraktisk, hvis jeg bare skal rette noget hurtigt, så er det nemmere bare at rette i phpmyadmin - men det kan man så ikke nu. Jeg har hidtil på min anden hjemmeside altid brugt phpmyadmin, uden problemer.


Steffen.
Avatar billede stefmeister Nybegynder
12. december 2007 - 23:57 #1
Nå prøvede lige at dumpe hele tabellen og create en ny, så virker det igen på mystisk vis.. Har stadig ingen anelse om hvad der var galt før. Men problem løst!
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester